Jehněčí a máta spolu dokonale ladí. Přesvědčete se o tom v našem receptu!


Příprava tohoto lahodného jídla vám nezabere více než půl hodinku a výsledek bude rozhodně stát za to! V rozpočtu surovin jsme počítali se čtyřmi strávníky.

Co budeme potřebovat?

  • 500 g mletého jehněčího masa

  • hrst nasekaných mátových lístků

  • 2 drcené stroužky česneku

  • 1 žloutek

  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

  • olivový olej

  • 2 hrsti mraženého hrášku

  • 1 balení fety

  • šťáva z půlky citronu

  • 4 housky

  • lístky rukoly

Jak na to?

V míse prohněteme 500 g mletého jehněčího masa, hrst nasekaných mátových lístků, 2 drcené stroužky česneku, 1 žloutek, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Ze směsi vytvarujeme 4 karbanátky, potřeme je olivovým olejem a grilujeme 4 minuty z každé strany.

Ve vroucí vodě minutu povaříme 2 hrsti mraženého hrášku a smícháme ho s 1 balením fety a se šťávou z půlky citronu.

Housky rozřízneme a nasucho ogrilujeme, dovnitř dáme vždy jeden jehněčí burger, hrášek s fetou a lístky rukoly.

Více receptů na www.apetitonline.cz