Jehněčí a máta spolu dokonale ladí. Přesvědčete se o tom v našem receptu!
This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.


Příprava tohoto lahodného jídla vám nezabere více než půl hodinku a výsledek bude rozhodně stát za to! V rozpočtu surovin jsme počítali se čtyřmi strávníky.

Co budeme potřebovat?

  • 500 g mletého jehněčího masa

  • hrst nasekaných mátových lístků

  • 2 drcené stroužky česneku

  • 1 žloutek

  • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

  • olivový olej

  • 2 hrsti mraženého hrášku

  • 1 balení fety

  • šťáva z půlky citronu

  • 4 housky

  • lístky rukoly

Jak na to?

V míse prohněteme 500 g mletého jehněčího masa, hrst nasekaných mátových lístků, 2 drcené stroužky česneku, 1 žloutek, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Ze směsi vytvarujeme 4 karbanátky, potřeme je olivovým olejem a grilujeme 4 minuty z každé strany.

Ve vroucí vodě minutu povaříme 2 hrsti mraženého hrášku a smícháme ho s 1 balením fety a se šťávou z půlky citronu.

Housky rozřízneme a nasucho ogrilujeme, dovnitř dáme vždy jeden jehněčí burger, hrášek s fetou a lístky rukoly.

Více receptů na www.apetitonline.cz