Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Čas na změnu! Kde čerpat inspiraci, když chcete proměnit dům v útulné hnízdo?

Info ikona
Interiér

V posledních měsících trávíme ve svém domově mnohem více času, než jsme byli zvyklí. Není tedy divu, že si častěji všímáme oloupaného laku na stole, zašedlé výmalby či rozvrzané jídelní židle. Pokud koketujete s myšlenkou drobné rekonstrukce, pak tento proces za žádnou cenu neurychlete. V první řadě načerpejte inspiraci a v klidu si promyslete, jak by váš vysněný domov měl vypadat.

Říká se, že doma je člověk tam, kde se cítí dobře. Pokud jste donedávna trávili dny v práci, večery s přáteli a víkendy po výletech, pak je naprosto logické, že jste do svého domova neinvestovali ani korunu. Následně jste si s prvním lockdownem všimli, že ve svém malém bytě, obrovské vile nebo rodinném baráčku necítíte to pověstné „teplo domova“. Využijte tedy současnou situaci ve svůj prospěch a proměňte dům nebo byt v útulné zázemí, ve kterém se budete cítit dobře nejen při lockdownu, ale také v následujících letech, kdy se koronavirus promění v „pouhou“ nepříjemnou vzpomínku.

Nedílnou součástí rekonstrukce je plánování. Tento bod v žádném případě nepodceňte a věřte, že čím konkrétněji rekonstrukci či drobnou úpravu bytu naplánujete, tím jednodušeji následně proběhne. Zároveň se vyhnete případnému zklamání, které čas od času rekonstrukci provází. Ať už chcete jenom vymalovat, nebo vyměnit celou kuchyň, přinášíme vám tipy na instagramové profily, které jsou hotovou studnicí nápadů. Inspirujte se, objevujte, a především nezapomeňte, že bydlení je hra.

@mitliversmukt

Minimalismus, jednoduchost, a především dokonalé souznění barev. V posledních letech se o slovo hlásí nadčasový severský design, který sluší i interiéru v ryze českém domově. V případě, že toužíte po seversky laděném interiéru, pak můžete inspiraci načerpat na profilu @mitliversmukt. Za jeho vznikem stojí Markéta, která se svou rodinou žije v Dánsku. Markéta svým fanouškům dává nahlédnout nejen do krásného interiéru dánského domku, ale také do vlastního života. Můžeme vám zaručit, že její hlas a přístup k životu je návykový!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

@marianne_bydleni

Jak vyřešit nedostatek místa v paneláku? Lze přenést dánské hygge do malé vesničky u Pardubic? A jak proměnit studentský byt v útulné zázemí? Nejen na tyto otázky naleznete odpověď na webu a Instagramu @marianne_bydlení. Pokud netoužíte po velké, a tudíž nákladné, rekonstrukci, pak je tento instagramový profil přímo pro vás. Uvidíte, že i drobné hrátky s interiérem a doplňky dokážou váš domov proměnit ve snové místo, ve kterém se budete cítit skvěle.

@homeofjakub

„Jsem neslyšící Kuba z Prahy. Mojí velkou láskou je dekorování a neustálé stěhování věcí v mém domově. Mám rád krásné a přírodní dekorace,“ říká o sobě autor instagramového profilu @homeofjakub. Profil se zalíbí nejen lidem, kteří lační po interiérové inspiraci, ale také nadšeným milovníkům ručních prací. Jakub totiž háčkuje dokonalé povlaky na polštáře, které by chtěl mít doma snad každý z nás.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

@old_times

Žijete na vsi a nedáte dopustit na svou kachlovou pec? Pak by vás mohl potěšit instagramový profil @old_times, který dává nahlédnout do ryze venkovského stylu bydlení. Nečekejte minimalismus ani kousky z nejnovějších designových kolekcí. Tenhle profil vás naopak naučí, že kousky z blešáku či poklady z půdy mohou i ve 21. století vypadat fantasticky.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

@elledecorationczech

Pokud patříte k milovníkům tištěných časopisů o bydlení, pak jistě znáte magazín Elle Decoration. Dobrou zprávou je, že tento chrám nadčasových interiérů najdete také v instagramové podobě, konkrétně jako @elledecorationczech. Každý den zde objevíte novou várku inspirace, která se zaměřuje na architektonické skvosty a zajímavé interiéry. Třešničkou na dortu je, že díky Elle Decoration můžete nahlédnout do domovů slavných osobností. Nedávno třeba do rezidence modelky Hany Soukupové na Mallorce nebo do dechberoucí turecké vily, která patří Tereze Maxové.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

@thejungalow

Rozverné barvy, květiny a nepřeberné množství vzorů. Pro někoho je boho styl životní filozofie, pro jiného směs nevkusu. Pokud ale patříte do první skupiny a vždycky jste tajně snili o bytě, ze kterého je výhled na pláž, pak začněte sledovat @thejungalow. Profil nadupaný boho interiéry vás ihned vybičuje k tomu, abyste si do svého bytu pořídili alespoň několik barevných polštářů. Jenom si dejte pozor – při dlouhodobějším sledování této stránky hrozí, že se přestěhujete do portugalského Porta.

Zobrazit příspěvek na Instagramu
Mohlo by se vám líbit

9 instagramových profilů se zahradami , které potřebujete začít sledovat

Období rozkvetlých zahrad a venkovních posezení se blíží, a tak možná přemýšlíte, jak si u vás doma zahradu zařídit. Nejvíc inspirace získáte kde jinde než na Instagramu a my vám doporučujeme těch devět nejlepších profilů, pokud chcete tvořit a zkrášlovat nebo třeba jen tak sedět a kochat se kvetoucími plochami.
marianne.cz