Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Celozrnné lívanečky

Máte rádi nadýchané lívance, po kterých se jen zapráší? Vyzkoušejte tuhle zdravější variantu z celozrnné mouky a s jogurtem. Chutnají vážně skvěle.

Redakce Marianne | 9. 11. 2013


Doba přípravy: 15 minut

Pečení: 20 minut

Počet porcí: 4

Budete potřebovat:

  • 100 g hladké mouky
  • 100 g pšeničné celozrnné hladké mouky

  • 2 lžičky kypřicího prášku

  • 1 lžičku mleté skořice

  • 1/4 lžičky jedlé sody

  • 120 ml podmáslí

  • 2 vejce

  • 4 lžíce medu + další k podávání

  • 250 g řeckého jogurtu

  • olej na opékání

  • 200 g borůvek

  • mátu na ozdobení

Postup:

1. Smíchejte bílou i celozrnnou mouku, kypřicí prášek, skořici a sodu. V jiné míse smíchejte podmáslí, vejce, 3 lžíce medu a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte.

2. Rozehřejte lívanečník anebo nepřilnavou pánev a tence ji potřete olejem. Na rozehřáté pánvi opékejte lívance (2–3 lžíce těsta na jeden lívanec) nejdříve 2 minuty po jedné straně, pak otočte a minutu po druhé straně. Hotové lívance udržujte v teple, dokud nespotřebujete všechno těsto.

3. Rozdělte lívance na talíře, doplňte jogurtem prošlehaným s 1 lžící medu, zbývajícím medem lívance pokapejte a ozdobte je borůvkami a mátovými lístky.