Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

České i zahraniční hudební festivaly, které stojí za návštěvu

Info ikona

Stala se hudební sluchátka přirozenou součástí vašeho outfitu? Pak rozhodně nepromeškejte alespoň jeden letní festival.

S hudebními festivaly se doslova roztrhl pytel. Snad každé druhé město pořádá svůj „letní fesťák“, na kterém nesmí, kromě kapel, chybět sudy s pivem či stánek s klobásami. Pokud ale chcete zažít opravdovou festivalovou atmosféru s nadupaným line-upem, několika pódii, rozsáhlým jídelním koutkem a super doprovodným programem, pak musíte ve festivalové nabídce trošku zapátrat. My jsme si udělali menší rešerši a vybrali jsme festivaly, na které se bude vzpomínat i za půl roku. 

Colours of Ostrava

17. - 20. července, Dolní Vítkovice

Říkal někdo, že české festivaly nemůžou nabídnout světovou atmosféru? Colours of Ostrava bezesporu patří k těm nejpovedenějším festivalům, které se v České republice konají. Nejen, že festival oplývá hudebními esy, letos se například představí Florence + The Machine; Zaz či MO, ale zároveň láká na vymakaný doprovodný program, ve kterém si každý najde to své. To vše v unikátním industriálním areálu!

Finlandia Mácháč

23. - 24. srpna, Máchovo jezero

Všichni fanoušci elektra se bezesporu potkají na Mácháči. Legendární festival i letos otevře svá vrátka, a to s pěkně našlápnutým line-upem. Párty až do rána zaručují jména jako Timmy Trumpet, Matamar nebo Todd Helder. A pokud byste přece jenom měli pocit, že vašemu hudebními srdci něco chybí, diskotéka Bílý kámen to určitě rychle napraví.

Festival

Grape

9. - 10. srpna, Letiště Piešťany

Slováci to jednoduše umí! To dokazuje i festival Grape, který se sice odehrává na Letišti v Piešťanech, avšak během tancování před pódiem budete mít pocit, že se nacházíte minimálně v Londýně, a to nejen díky tomu, že hlavní line-up ovládly britské skupiny. Těšit se můžete na Rudimental Live, The Kooks, Superorganism, Chvrches a mnoho dalších. Nechte se tedy uhranout slovenským festivalem, který má dobře našlápnuto k tomu, aby se stal legendou.

Sziget

7. - 13. srpna, Budapešť

Spojit příjemné s ještě příjemnějším? Tak to se vám splní v maďarském hlavním městě! Dopoledne si totiž můžete plnými doušky užívat místní termální lázně a večer to naplno rozbalit na Eda Sheerana, Twenty One Pilots, Macklemore, Martina Garrixe, Kodaline nebo Toma Odella. No nezní tohle jako ideální letní výlet?

Jezdíte na hudební festivaly? A jaký máte nejraději? 

ČTĚTE TAKÉ: Kam se chystáme v červenci?