Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Český den kozy: minikongres o kozách nejen pro nadšence

Pokud patříte k milovníkům kozích produktů, pak si nenechte ujít historicky docela první Český den kozy, který pořádá společnost Kosmetika CAPRI, s. r. o. Spolu s kozími nadšenci a ve spolupráci s Containall, o. p. s. Kdy? Tento pátek od 12 hodin v krásném prostředí blízko Vltavy a Karlova mostu, v Cihelné ulici 4.

Redakce Marianne | 10. 09. 2014


Kozy provázejí člověka už tisíce let – a to nejen proto, že dávají člověku mléko a další produkty. Koza je také ušlechtilé, krásné a přátelské zvíře. A kozí mléko? O tom snad ani nemá smysl mluvit. Je zdravé, pomáhá naší pokožce, aby byla krásná, a taky odstraňuje stres. I královna Kleopatra se koupala v kozím mléce! Ve světě se dnes chová asi 700 milionů koz, v České republice jen asi 18 000 kusů. Nejsme tedy v kozím mléce a kozích produktech samozásobitelní. Propagace kozy je tedy velmi důležitá.

Den_Kozy

A protože je kozí mléko tak unikátní, přivedlo to pořadatele k myšlence uspořádat 1. Český Den Kozy a pozvat na něj všechny chovatele, výrobce, prodejce a nadšence pro kozy a produkty získávané z jejich mléka, masa, vlny, kůže a rohoviny. V pátek 12. září se budou od 12 hodin konat pro širokou veřejnost a chovatele různé přednášky odborníků, poradny, výstavy produktů farářů a firem, ochutnávky produktů a také odpolední program se soutěžemi pro děti. Po celý den si budete moct vyzkoušet i kozí kosmetiku La Chèvre a Le Chaton na vlastní kůži a využít konzultace kosmetických poradkyň. Minikongres se koná pod širým nebem, v případě nepřízně počasí bude zajištěn velký stan.

Více informací o kozí kosmetice La Chèvre a Le Chaton, kterou vyrábí česká firma Kosmetika CAPRI, najdete na www.lachevre.cz.