Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Chcete si pochutnat? Vyrazte do znovuotevřené Občanské plovárny

V nádherně zrekonstruovaných interiérech Občanské plovárny najdete restauraci, založenou na kombinaci české a francouzské kuchyně.

Promotion | 24. 10. 2019

Občanská plovárna je neodmyslitelnou součástí Prahy, jejíž dveře se otevřely poprvé v roce 1840. Od té doby sloužila jako zázemí klasické vorové plovárny, později si sem pražané chodili pro zasloužený relax či učit se plavat a v porevolučních letech byla plovárna i nadále společenskeým místem s nejrůznějšími restauracemi.

V červenci letošního roku se zde otevřela zcela nová restaurace s unikátním konceptem. Za ním stojí dvojice mladých českých kuchařů, Jan Mužátko mladší a Filip Hošek. Oba tito kuchařští nadšenci vystudovali prestižní kulinářské lyceum Paula Bocuse v Lyonu a nabízejí zkušenosti jak z české tak francouzské kuchyně.

pr
Hovězí Bourguignon s bramborovým pyré a čerstvou majoránkou

Můžete se zde těšit na klasické i netradiční pokrmy, nové a neotřelé kombinace, špičkové a čerstvé suroviny a jedinečnou atmosféru. Ochutnat byste určitě měli pečené kuře v jogurtu s libečkem či králičí stehýnko se slaninou. Menu doplňuje domácí pivo Český lev i skvělá vína z francouzských i českých vinic.

Přejeme dobrou chuť!