Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Chraňte si svá prsa

Ještě dva květnové čtvrtky v prodejně Marks & Spencer probíhá projekt Děláme správnou věc. Zdarma vás zde naučí, jak si v pohodlí svého domova provést samovyšetření, které může odhalit rakovinu prsu.

Redakce Marianne | 22. 05. 2013


Projekt vznikl ve spolupráci pobočky Marks & Spencer Melantrich na Václavském náměstí a občanským sdružením Dialog Jessenius, které dlouhodobě podporuje ženy s rakovinou prsu. Ve dnech 23. a 30. května si na Václaváku v době od 11 do 17 hodin můžete nechat od proškolených odborníků a lékařů poradit a naučit se provádět samovyšetření prsu.

Myslíte si, že se vás tento problém netýká, že jste na rakovinu příliš mladá? Akce Děláme správnou věc se snaží upozornit právě na to, že si před touto nemocí nikdo nemůže být opravdu jistý. Podle aktuálních statistik totiž nádorovým onemocněním prsu trpí stále mladší ženy. Ohroženou skupinou se tak stávají ženy ve věku 20 až 40 let. V 90 % včas odhalených případů přitom lze pacientku vyléčit. Prevence je tedy v tomto případě opravdu základ.

Snimek_0011

Tváří projektu se stala modelka, herečka a moderátorka Iva Kubelková, která s organizací Dialog Jessenius dlouhodobě spolupracuje. „Sama si dobře uvědomuji, jak je důležité nezapomínat na sebe a své zdraví. Už proto, že mám malé děti, chci být v kondici a mít na ně čas. Pečovat o děti je přece práce na plný úvazek, a tak je třeba dbát o své zdraví. Jsem moc ráda, že někdo myslí i na ty, které takové štěstí nemají, a podá pomocnou ruku při řešení nelehké situace matky v onkologické nebo i jiné dlouhé léčbě,“ vysvětluje krásná brunetka.

Iva_Kubelkova

A protože na děti se i podle Iviných slov nesmí zapomínat, po celý měsíc také v prodejnách M&S probíhá sbírka na dětský koutek na onkologickém oddělení ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v Praze.

V rámci této akce Děláme správnou věc je navíc v pražské prodejně Melantrich nabízena speciální řada podprsenek pro ženy s amputovanými prsy (takzvané post surgery bra) různých střihů a barev.

Více o projektu Děláme správnou věc na http://global.marksandspencer.com/cz/cs a www.dialog-jessenius.cz