Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Co budeme dělat v srpnu?

Pokocháme se novými kolekcemi na pražském fashion weeku, zasportujeme si v Plzni, pochutnáme si na Manifesto Marketu a během Dne nepřečtených knih rozečteme knížku, na kterou jsme se už dlouho chystali. Co budete dělat vy?

Srpen je plný skvělých akcí, kterých se můžete zúčastnit i vy.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week

mbpfw

Další pražský fashion week, který představí vize módních návrhářů na sezónu jaro/léto 2020, charakterizuje hned několik „nej“. Svou tvorbu totiž představí dosud rekordní počet návrhářů a značek (21) a také zatím nejvyšší počet vysokých škol oděvního designu (4). Přehlídkový program zahájí v pátek 30. srpna a skončí ve středu 4. září a bude tedy o dva dny delší než v předchozích edicích MBPFW. Jedno „nej“ se týká také přehlídkového mola, které bude za celou historii pražského týdne módy nejdelší. Už se nemůžeme dočkat!

Kdy? 30. 8. - 6. 9. 2019

Kde? Invalidovna, Sokolovská 136, Praha 8

Sportmánie v Plzni

sportmanie Plzeň

Sportmánie je skvělou příležitostí pro děti, aby se seznámily s novými sporty nebo začaly aktivně sportovat. Letošní ročník nabídne v závěru prázdnin možnost vyzkoušet různé sportovní aktivity, pobesedovat se známými sportovci a mnoho dalšího. Otevírací doba sportovního parku bude ve všední dny od 13 do 20 hodin, o víkendu od 10 do 20 hodin (sobota 17. 8. do 16:00 hod., neděle 25. 8. od 10:00 do 16:00 hod.). Vstupné na akci je zdarma.

Kdy? 17. 8. – 25. 8. 2019

Kde? Za obchodním centrem Plaza, Radčická 2, 301 00 Plzeň 3

Den nepřečtených knih 

dnk

Den nepřečtených knihknihomolský svátek vymyšlený knižními nadšenci z internetového knihkupectví Martinus, opět připomene, že knihy by se neměly jenom kupovat, ale hlavně číst.

Z výsledků průzkumu totiž vyplývá, že Češi mají ve svých knihovnách nepřečtenou až čtvrtinu knih. Nejčastěji je nedočítají kvůli nedostatku volného času či nesprávnému obsahu. Jako nejméně dočítané tituly byly v průzkumu zmiňovány světové bestsellery Padesát odstínů šedi E. L. Jamese, loňská novinka Dana Browna Počátek a knihy o Harry Potterovi. Po které nepřečtené sáhnete vy?

Kdy? 31. 8. 2019

Nový Manifesto Market

manifesto

Již druhý Manifesto Market v Praze přináší zážitky propojující gastronomii, elegantní design a kulturní a umělecký program obyvatelům levého břehu Vltavy. Vládne zde letní atmosféra, nechybí ani mělký bazének, zelená svěží zahrada, tankové pivo, originální limonády a koktejly, spárované s neobvyklými recepty a exotickými kuchyněmi. Manifesto tak oživuje nevyužívaný dvůr smíchovského secesního Národního domu, kde dříve parkovala auta. Pop-up bude mít kratší život než market Na Florenci a po zimě se přestěhuje na jiné místo Prahy 5.

My už se nemůžeme dočkat až ochutnáme místní speciality a zažijeme jedinečnou atmosféru. Brzy vám dáme vědět, co stojí za ochutání a jak se nám tam líbilo.

Kde? Náměstí 14. října, Praha Smíchov

Otevírací doba: 11-22, denně

Související články

Zábava

<span>Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?</span>

Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?

Zábava

<span>Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?</span>

Kvíz: Ponuré, ale plné lásky. Jak dobře znáte filmy Tima Burtona?

Zábava

<span>Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?</span>

Kvíz: Slavné písně z českých filmů. Poznáte, v jakých snímcích zazněly?

Zábava

<span>Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost </span>

Čtyři dohody: Chcete mít větší radost ze života? Následujte tuto starověkou moudrost