Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Co nikdy, nikdy nedělat v opilosti

Dneska nečekejte žádné srandičky, je to dobře míněná rada podložená mnoha trpkými zkušenostmi.

Redakce Marianne | 1. 10. 2013


Nebudu vás nabádat k takovým samozřejmostem, na které pamatuje i náš právní řád, takže je jasné, že v opilosti se neřídí automobil, vlak ani tramvaj, nepilotuje se ani malinké letadlo, neobsluhují se složité a těžké stavební či zemědělské stroje. To je všechno jasné a pamatuje na to trestní zákoník pokutami a roky natvrdo. Většinu normálních lidí to ani v tom nejlepším opojení, kdy mají pocit, že jim moře sahá po kotníky, nenapadne, protože to se prostě nedělá. Taky vás nebudu varovat před sexem po pár skleničkách, protože to sice není správně, ale bez toho bychom jako druh vyhynuli už někdy v první době ledové, kdy život na Zemi přestal být prča, začalo se s dělbou práce a naučili jsme se kvasit ovoce. Já mám na mysli ty nápady, které občas pod parou skočí i na rozumné jedince a ti se je hned jmou uvádět v praxi:

• Nikdy v opilosti nepodávejte k rukám svého šéfa okamžitou výpověď. K tomu někdy svádí firemní večírky a podnikové vánoční oslavy, kdy si nejprve s kolegy a kolegyněmi potykáte, pak jim řeknete něco upřímného o jejich přístupu k práci, pak oni něco o tom vašem a pak to na šéfa vybalíte. Tak tohle nedělejte, hrozně špatně se to ráno vysvětluje.

• Nikdy, nikdy při pařbě u vás doma nezkoušejte uvařit kamarádům něco malého na vidličku. Pokud se dojí občerstvení připravené ještě za střízliva, dejte jim dalšího panáka a sušenky, a jestli mají takový hlad, tak ať si brnknou pro pizzu. Ranní úklid kuchyně nestojí za pověst skvělé hostitelky.

• Nikdy, nikdy, nikdy neříkejte svým dospívajícím dětem po návratu z restaurace, že je velmi milujete a že „sou to jediný, co v tom debilnim životě máte“. Pokud už jim to říct musíte, místo lehání si na ně si raději klekněte vedle jejich postýlek.

• Nikdy, nikdy, nikdy, nikdy po pár panácích či lahvince červeného nezkoušejte zjistit, proč ten pitomej krb netáhne. Je to stejné jako bod 2, jen násobně horší a většinou se následně musí vymalovat. Taky můžete mít ohořelou ofinu.

• Nikdy, nikdy, nikdy, nikdy, nikdy si nalitá netrhejte obočí. Ty maličké cucflíčky od pinzety šíleně bolí několik dní a nejdou zamaskovat ani tmavými očními stíny.

Tak, teď jste všichni poučení, takže šupy dup do podzimní společenské sezony!