Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Co ráda nosí Bára Poláková?

Herečka Bára Poláková (29) se ze všeho nejraději obléká do tepláků. Dobře zvolenými doplňky ale umí dodat sportovní módě švih.

Redakce Marianne | 30. 08. 2013


Měníte šatník podle ročního období?

Ano, ale není to záměr, může za to sluníčko. V létě na mě jednoduše skočí období ‚straka‘, takže se mi líbí všechno, co se třpytí a svítí, a v takovém rozpoložení jsem schopna koupit cokoli. Třeba z Řecka mám růžovou kabelku, která je prakticky nenositelná, ale v tu chvíli jsem byla přesvědčená, že to je ‚kup‘ mého života.

Co ráda nosíte?

Spoustu dnů trávím na natáčení, přejíždím z místa na místo a převlékám se do různých kostýmů, večer hraju v divadle, a tak se postupem času stalo sportovní oblečení nejpraktičtější variantou. Ráda si ale obléknu i něco elegantnějšího – říkám tomu, že se mi přelil věk do takzvaného kozačkového období.

Dostala jste ohledně módy nějakou radu, kterou se snažíte dodržet?

Maminka mi odmalička říkala, že je vždycky lepší koupit si jednu dražší věc než šest levnějších. A měla pravdu. Jenže jak to má člověk vydržet, když všude vykukují přeškrtané cenovky se slevami?! Můj šatník je tak plný věcí, které nemám šanci nikdy unosit, dokonce si myslím, že mi polovina z nich ani nesluší.

Baví vás nakupování?

Ráda se obklopuji hezkými věcmi, a tak se do mě někdy pustí nakupovací horečka. Krásně to popsal Bořek Šípek, který řekl, že každá hezká věc vyvolává logicky hezkou emoci. A co menšího pro sebe člověk může dělat než takové emoce vyvolávat co nejčastěji? Takže když utrácím za nepotřebné, přesto krásné věci do bytu, vždycky si řeknu: „No a co, vytvářím pozitivní emoce, cha, cha!“

Na co si teď brousíte zuby?

Mám zálusk na nějaký pěkný jarní kabát, ale poté, co jsem prošla snad všechny konfekční obchody, mi došlo, že to nebude jednoduché. Ale určitě si tohle přání splním v butiku Chi Chi, kde navrhuje Josefína Bakošová. Ta tvoří modely, které mají úžasné asymetrické střihy a které na ulici nepotkáte v tisících provedeních.


Co ráda nosí Bára Poláková?