Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Co udělá porod s ženským tělem? Kampaň ukazuje na skutečnou krásu čerstvých maminek

Info ikona

Ve světě sociálních sítí by se mohlo zdát, že porod je jednodenní záležitost, po které se zhruba do týdne stane z novopečené maminky aspirantka na fitness modelku roku…

Žijeme v době sdílené, a tak není překvapením, že se ženy fotí v jakékoliv životní situaci. Devátý měsíc těhotenství, cesta na porodní sál či profesionální focení s miminkem – to všechno jsou fotografie, které můžeme spatřit na sociálních sítích dnešních maminek. Není těžké upadnout do deprese při pohledu na krásná těla, která ještě před několika týdny v sobě ukrývala malý zázrak. "Jak je možné, že všechny vypadají naprosto úžasně?" Tato otázka zní v hlavě asi mnoha maminkám, které se dneska nestihly ještě ani naobědvat, natož si dát krátký výběh do lesa. Odpověď je ale mnohem jednodušší, než byste se na první pohled mohli domnívat. Většina těchto fotek prošla výraznou úpravou ve photoshopu.

Maminka

Na toto konto vznikla ve Velké Británii kampaň #BodyProudMums, která oslavuje vzhled ženského těla po porodu. Maminky se svými dětmi se postavily před objektiv fotoaparátu, aby ukázaly, že se v žádném případě nestydí za své jizvy, strie či poporodní kila. Kampaně se zhostila uznávaná fotografka Sophie Mayanneová, která se v roce 2017 zavázala k tomu, že při postprodukci svých fotek nikdy nebude používat photoshop. 

Maminka

Hnacím motorem celé kampaně je myšlenka, aby se ženy po porodu cítily ve svém těle sebejistěji a spokojeněji, a to obzvláště v této době, kdy se na sociálních sítích setkáváme pouze s dokonalostí. K vytvoření kampaně přispěl výzkum z Velké Británie, který došel k závěru, že 80 % čerstvých maminek porovnává své poporodní tělo s dokonalými obrázky z médií. Důležitým poselstvím kampaně je také fakt, že všechny maminky jsou krásné – koneckonců jejich těla se právě zasloužila o neuvěřitelné kouzlo zrození.

ČTĚTE TAKÉ: 5 hereček, které po porodu nespěchají na svou původní váhu