Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Corgi, kokršpanělé i mopsíci! Na jaká psí plemena nedá královská rodina dopustit?

Info ikona
Psi

Pes je nejlepší přítel člověka. To dobře ví i britská královská rodina, která od nepaměti má po svém boku právě čtyřnohého přítele. Například královna Alžběta II. nedá dopustit na rasu corgi, naopak princ William s Kate zbožňují černé kokršpaněly. A jaká další plemena vládnou svými tlapkami v Buckinghamském paláci?

Před necelým rokem se Velkou Británií prohnala zpráva, že rodina prince Williama a Kate Middleton se rozrostla o nového člena. Záhy se ukázalo, že nový člen rodiny má čtyři nohy, huňatou srst a roztomilé oči. Štěně černého kokršpaněla věnoval rodině James Middleton.

Vévoda a vévodkyně z Cambridge ale nejsou jediný královský pár, který zbožňuje psy. Královna Alžběta II. nedá dopustit na plemeno welsh corgi pembroke, princ Charles na jack russell teriéry a princezna Anna na anglické bulteriéry. Také Meghan Markle si s sebou do Velké Británie přivezla svého bígla, kterému s princem Harrym brzy pořídili psího bratříčka – černého labradora jménem Pula. 

Princ William a Kate

Už jako malý chlapec dostal princ William černého labradora, kterého pojmenoval Widgeon. Následně William s manželkou Kate dostali v roce 2011 rozkošného anglického kokršpaněla Lupa, kterého si zamilovali také jejich potomci princ George, princezna Charlotte a princ Louis. Těsně před smrti Lupa si rodina pořídila dalšího černého kokršpaněla.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Princ Harry a Meghan

Když se Meghan Markle stěhovala do Velké Británie, nezapomněla s sebou vzít ani svého bígla jménem Guy, kterého si pořídila dávno před vztahem s princem Harrym. Guy dlouho nezůstal jediným psem v rodině, neboť si Meghan s Harrym pořídili ještě černého labradora. Veřejnost dlouho spekulovala nad jeho jménem, až vévodkyně a vévoda ze Sussexu prozradili, že se jmenuje Pula. Nutno dodat, že pula je také měna v Bostwaně, v zemi, ke které má Meghan a Harry silný vztah. Pár doposud nesdílel žádné oficiální fotky Puly, avšak diváci ho mohli zahlédnout během rozhovoru Meghan a Harryho s časopisem Time. 

Princezna Beatrice a princezna Eugenie

Vnučky královny Alžběty II., princezna Beatrice a princezna Eugenie, patří k velkým milovnicím norfolských teriérů. Ostatně celá rodina Yorků tíhne k tomuto plemenu, neboť dohromady chovají čtyři norfolky – Jacka, Cici, Teddyho a Ginger. Pátý pejsek jménem Orange zemřel v roce 2019 poté, co smutnou náhodou snědl jedovatou rostlinu ve Windsor Great Park.

Čtyřnozí mazlíčci v britské královské rodině

Zdroj informací: goodhousekeeping.com