Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Takto vypadá pochod za život

Srdcervoucí příběh Nathalie není v Kongu ničím ojedinělým. Kvůli nedostupné zdravotní péči musela podstoupit se svým nemocným synem nebezpečnou cestu pro pomoc. Naštěstí existují nemocnice humanitárních organizací jako je MAGNA.

Promotion | 24. 06. 2020

Každý rodič už zažil strach o své dítě, které onemocnělo. Horečky nešly srazit léky ani zábaly, a tak jsme nasedli do auta či autobusu a šli k lékaři nebo do nemocnice. Cesta nám trvala několik desítek minut a ať už je stav našeho zdravotnictví jakýkoliv, lékař nám vždy pomohl a tělíčko třesoucí se v horečkách pocítilo po pár dnech úlevu.

Neumíme si představit, že existují země, kde nemocnice, dokonce ani lékař, nejsou nablízku. Rodiče i těch nejmenších dětí jsou odkázáni sami na sebe nebo na pomoc ve své komunitě. Chudoba, konflikty, násilí a další dlouhotrvající problémy znemožňují rozvoj zdravotnictví. Pokud choroba neustupuje, mohou pro své děti hledat pomoc v nemocnicích humanitárních organizací jako je MAGNA.

Humanitární organizace Magna Kongo

Nebezpečná cesta pro pomoc

Tak to bylo i s Nathalií, mladou maminkou z Demokratické republiky Kongo, jejíž příběh můžete vidět ve videu. Její syn Patrick měl několik dní vysoké horečky a nikdo ve vesnici mu neuměl pomoci. V zemi, už léta zmítané humanitární krizí, je zdravotní péče obtížně dostupná pro miliony lidí. Nathalie proto musela kráčet celé čtyři dny, aby zachránila život svému nemocnému synovi. Věděla, že několik dní cesty od její vesnice je nemocnice organizace MAGNA, kde jejímu synovi určitě pomohou. Zároveň znala všechna rizika a nebezpečí, která ji během cesty mohou čekat, pro život svého syna by ale klidně obětovala ten svůj.

Pomozte, aby její putování do MAGNA nemocnice nebylo zbytečné,“ vyzývá herečka Aňa Geislerová ve videu.

Pomoc přímo v terénu

Lidé v nouzi pro humanitární organizaci MAGNA nejsou jen čísla v tabulkách. Jsou to Patrick, Nathalie, Martine, konkrétní živé bytosti. Zakládají si na tom, že MAGNA pomáhá přímo v terénu, na místech, kam by se jiní neodhodlali, i proto je pomoc efektivní a skutečná. Sto procent darů používá v medicínských projektech. Finanční prostředky vynakládá zejména na přímou léčbu a vzdělávání lokálních zdravotníků.

Afrika

Dětí jako Patrick a matek jako Nathalie jsou v Konžské demokratické republice miliony. MAGNA jim pomáhá již od roku 2009. V zemi je podle odhadů odkázaných na humanitární pomoc asi 15 milionů lidí. Více než polovina z nich jsou děti. Násilí, konflikty, hlad, nedostupná a častokrát nedostatečná zdravotní péče, opakující se epidemie smrtící Eboly či spalniček, to vše situaci nejzranitelnějších – dětí – ještě zhoršuje.

Jak můžete pomoct i vy?

MAGNA je závislá na svých podporovatelích a sympatizantech a jejich finanční pomoci, bez níž by její práce nebyla možná. Chcete-li ji podpořit, můžete tak učinit libovolným finančním darem prostřednictvím www.magnapochod.cz. Již 300 Kč zajistí léky a zdravotní potřeby k léčbě závažných onemocnění a podvýživy.