Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Čtyři rady, jak mít krásné řasy

Nevím, jak to dělají, ale krásné řasy vidím především na mužích. Kdybych tedy vycházela jen z toho, základní rada by zněla – svých řas si nevšímejte! Ale tak jednoduché to u nás žen není. My je chceme mít dlouhé, černé a natočené.

Redakce Marianne | 8. 01. 2013

Bůh nám všem nenadělil nádherné husté řasy, naštěstí ale existují řasenky. Ale aby to skutečně fungovalo a vy jste svým řasám spíše neubližovala, musíte dodržovat alespoň několik základních pravidel.

1) Nechte je v noci odpočívat

Jako kouzelné zaklínadlo si opakujte: odličovat, odličovat, odličovat! Když se ptali Taťány Kuchařové na to, co považuje za základní pravidlo pro krásu, potvrdila naši radu a prohlásila, že by nikdy nešla spát nalíčená. Platí to i u řas. Potřebují si přes noc odpočinout. Řasenková barva je zatěžuje, a pokud si ji necháte i během spánku, mohou se vám řasy ošklivě polámat. K odlíčení používejte vatové tampony a kvalitní odličovací prostředek. Tampon jen přiložte a po pár vteřinách šetrně setřete. Buďte ke svým řasám něžná!

2) Dopřejte jim výživu

Pokud se líčíte denně, rozhodně neuděláte chybu, když budete pravidelně používat výživová séra, a svým namáhaným řasám tak dodáte cenné látky. Díky nim rychleji porostou, budou se méně lámat a budou delší. Výrobci některých sér slibují, že řasy vyrostou až dvojnásobně. K tomu jsme trochu skeptičtí, ale samozřejmě to záleží na tom, s jakou délkou řas začínáte. Séra omlazují řasové cibulky, takže mohou zastavit i padání řas.

3) Pozvednuté konečky

Některé řasenky slibují, že dokážou pozměnit směr, kterým řasy rostou, a natočit ty, které trčí dopředu. Konečky řas by se měly lehce zvedat nahoru, tak bude váš pohled nejsvůdnější. Pokud vám řasenka nepomáhá, zkuste kleštičky. Buďte opatrná, abyste svým řasám neublížila, ale rozhodně se jich nemusíte bát. Po pár dnech se s nimi určitě naučíte pracovat. Používají se na nenalíčené řasy. Kromě těch klasických seženete i nahřívací.

Depositphotos_1513057_s

4) Kvalitní řasenka

Naše poslední rada se týká řasenek. „Před samotnou aplikací se ujistěte, že řasy nejsou příliš mastné, protože na nich barva nebude držet. Řasenka by se měla nanášet pomalým tahem od oka ven. Ideální je nanést dvě vrstvy,“ říká Miroslav Oplt, který se podílí na výrobě séra na řasy No. 1 LASH. Pokud používáte dobrou řasenku, řasy by se vám neměly lepit. Vyzkoušejte různé druhy kartáčků, každému vyhovuje trochu jiný. Naše šéfredaktorka Zuzana Hošková si nemůže vynachválit hustý kartáček a lehce vyschlou náplň řasenky. Mně osobně vyhovuje, když má kartáček krátké štětinky na jedné straně a dlouhé na druhé.