Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Cuffing season: sezónní randění, které nemá dlouhého trvání

Info ikona
Cuffing season

Dlouhé zimní večery, vánoční svátky i poslední den v roce přímo vybízí k tomu, abyste po svém boku měli partnera nebo partnerku. Pokud ale nejste v dlouhodobém vztahu, pak nemusíte zoufat. O pozornost se hlásí období sezónního párování, tedy cuffing season, díky kterému přečkáte tuhou zimu v hřejivém objetí zajímavého protějšku.

I když single život přináší mnohé výhody, pravdou zůstává, že některé okamžiky v roce chceme prožít ve dvou. A právě touha po vztahu, která se stupňuje s příchodem podzimních a zimních měsíců, dala vzniknout tzv. cuffing season. Doslovný překlad anglického termínu bychom sotva našli, přesto můžeme slovo volně přeložit jako období párování nebo sezónní randění, které probíhá zhruba od listopadu do začátku března. V rámci cuffing season si nezadaní jedinci najdou zajímavý protějšek, se kterým ruku v ruce stráví vánoční svátky i nepříjemnou zimu. Následně se s prvními jarními paprsky jejich cesty zase rozejdou.

Cuffing season není pro každého

Říkáte si, že sezónní partner není žádná výhra? Rozhodně je důležité poznamenat, že randění ve stylu cuffing season není pro každého. Pokud toužíte po člověku, se kterým strávíte celý život a status single vás neuspokojuje, pak sezónní partner vaší situaci jenom sotva vyřeší. Na druhou stranu existují lidé, kteří v letních měsících nedají na svůj svobodný způsob života dopustit, a pouze hledají spřízněnou duši, se kterou zasednou ke štědrovečerní tabuli. V takový moment může cuffing season doopravdy fungovat. „Pro fungování takového vztahu je podstatné, aby oba partneři vnímali vztah jako dočasný,“ říká psychoterapeutka Stephanie Maria Peña pro The Oprah Magazine.

Mohlo by se vám líbit

Gaslighting: Manipulativní technika, kterou můžete zažít ve vztahu i na pracovišti

marianne.cz
Info ikona
Cuffing season

Neslevujte ze svých standardů

Mohlo by se zdát, že na povaze sezónního partnera příliš nezáleží. A tak mnoho lidí mávne rukou nad drobnými charakterovými chybami, sobeckým chováním nebo zvláštními návyky. „Běžným úskalím je, že se lidé usadí s někým, s kým by za normálních okolností vůbec neztráceli čas,“ potvrzuje Peña a dodává, že ani při hledání sezónního partnera byste neměli přehlédnout případné rudé vlajky. Hlavní myšlenkou cuffing season je, abyste zimní období strávili s člověkem, se kterým se cítíte dobře a uvolněně. Nemá tedy smysl se zbytečně přemáhat a šroubovat vztah, který už od začátku nemá šanci na úspěch, byť krátkodobý.

Čas na lásku

Příroda je mocná čarodějka, a tak se může stát, že si díky cuffing season přitáhnete do života pravou lásku. Není se čemu divit, pokud dva lidé spolu tráví mnoho času, povídají si a lidsky si sednou, pak je jenom otázkou času, kdy se o slovo přihlásí hormony. V tomto ohledu je pouze důležité, aby partneři vnímali celou situaci stejně a oba cítili motýlky v podbřisku. O zbytek se postará čas, který vztah nevztah přemění v plnohodnotné randění a vážnou známost.

Mohlo by se vám líbit

Caspering: Nepříjemný druh chování, který možná dělá i váš ex

marianne.cz