Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Cynthia Nixon alias Miranda Hobbes bude kandidovat na guvernérku New Yorku

Herečka známá především ze seriálu Sex ve městě oznámila kandidaturu na post guvernérky státu New York. Cynthia Nixon není v politice žádný nováček, mnohokrát se vyjadřovala proti prezidentovi Donaldu Trumpovi a je aktivistkou v oblasti vzdělávání a také práv LGBTQ komunity. Ve své kampani se postaví proti současnému guvernérovi Andrew Cuomovi.

Eliška Vrbová | 21. 03. 2018

"Zvolení prezidenta Trumpa bylo upozorněním pro všechny ženy po celé zemi. Došlo nám, že pokud chceme opravdovou progresivní změnu, musíme vystoupit z davu a udělat to samy. Protože letos nejde jenom o zvolení více Demokratů, ale o zvolení lepších Demokratů. Inspirovaly mě tisíce žen, které se rozhodly vůbec poprvé kandidovat na politické posty. A dnes mi je ctí, že se k nim mohu konečně přidat," řekla Cynthia Nixon pro americký časopis Glamour.

"Myslím, že hodně lidí chtělo, abych kandidovala z různých důvodů, ale tím hlavním je vzdělávání. S tím je ve státě New York opravdu problém. Ve spravedlivém financování školství jsme až na 49. místě, což znamená, že už jenom jeden stát je na tom hůř, a tím je Illionis. Guvernér Cuomo rád říká, že na jednoho žáka dáváme víc peněz, než kterýkoliv jiný stát. To je sice pravda, ale je to jenom kvůli tomu, že opravdu hodně utrácíme za žáky v bohatších čtvrtích. Mezi stem nejbohatších a stem nejchudších škol je rozdíl 10 tisíc dolarů na jednoho žáka. Za vlády guvernéra Cuoma se tato propast rozšiřovala a je na čase, aby to někdo zastavil," popsala Cynthia současné problémy v newyorské politice, když byla hostem pořadu Today show vloni v srpnu.

Cynthiu Nixon známe zejména díky její roli Mirandy Hobbes v seriálu a filmech Sex ve městě. Přestože Cynthia mnohokrát prohlásila, že s Mirandou toho nemá mnoho společného, jedna věc, kterou rozhodně sdílí, je odvážná feministická povaha. Miranda nikdy nebyla tou nejpopulárnější postavou z ústřední čtveřice - vedle Carrie, Samanthy a Charlotte ji všichni brali jako cynickou a až moc realistickou. Ale když dosáhnete určitého věku, zjistíte, že vlastně chcete být jako Miranda.

Související články

Móda

<span>Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?</span>

Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Zdraví

<span>Trenérka radí: 3 nejúčinnější cviky na zakulacení zadečku. Dělejte je každý den a výsledky se dostaví</span>

Trenérka radí: 3 nejúčinnější cviky na zakulacení zadečku. Dělejte je každý den a výsledky se dostaví

Dobrý nápad

<span>Cukernatění medu vypovídá o jeho kvalitě –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nízké, nebo naopak vysoké?</span>

Cukernatění medu vypovídá o jeho kvalitě –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nízké, nebo naopak vysoké?

Krása

<span>Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte</span>

Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte