Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Darujte dětem ten nejkrásnější dárek - pokojíček snů

Přemýšlíte, čím udělat dětem opravdovou radost, když nejrůznějších hraček mají už plné skříně? Máme pro vás tip. Co třeba jim zařídit pokoj snů přesně podle jejich (a trochu i vašich) představ? Barevně sladěný pokojík navržený na míru podle osobnosti, povahy a zájmů vašeho dítěte umí zařídit studio Viabel Šárky Richtrové. Sny dětí i přání rodičů plní už patnáct let.

Promotion | 2. 12. 2019

Zatímco my dospělí máme k dispozici celý byt, dětem by se měl do pokojíčku vejít celý svět. Pokoj je místo, kde dítě spí, čte si, hraje si, učí se a kam si také zve své kamarády. Prožívá zde velkou část svého života, proto je velmi důležité, aby byl pokojíček místem, kde se bude už odmala cítit dobře. Péči, kterou věnujeme zařízení pokoje našich ratolestí, bychom tedy určitě neměli podceňovat.

Velkou roli hrají v interiéru barvy. „U dětských pokojů jednoznačně vítězí pastelové odstíny. Ty do prostoru vnesou klid a harmonii, navíc se krásně kombinují,“ říká Šárka Richtrová. Její studio Viabel má za sebou stovky navržených pokojíků pro děti a teenagery. Pokojíčky na míru podle osobnosti dítěte i stylu celé rodiny začala navrhovat už před více než patnácti lety. A vsadila na elegantní, perfektně zpracovaný nábytek a doplňky v paletě pastelových barev, které se líbí dětem i rodičům.

„Noblesní a zároveň veselý pokojíček většinou vzniká tak, že nábytek zvolíme v neutrálních tónech a rozsvítíme ho výraznějšími doplňky. U pastelových tónů se nemusíme bát tří i čtyř odstínů,“ radí Šárka Richtrová. V holčičím pokojíku vypadají hezky odstíny růžové. Není třeba se vyhýbat ani univerzální bílé, oblázkově šedé nebo tyrkysové. Říká se, že tyrkysová podporuje spontaneitu a rozveselí tak pokojíček méně smělých dětí.

Ve Viabelu umějí vyjít vstříc i teenagerům. Určitě znáte, jak těžké někdy je se dospívajícím dětem trefit do vkusu. Některé by pokoj měly nejraději celý černý. „Zaradují se, když jim ukážeme barvu jménem shark. Jde o dostatečně temný odstín, ale zároveň velmi originální a luxusní,“ usmívá se Šárka Richtrová.

Atmosféru v pokoji však nevytváří jen barva na stěnách, ale samozřejmě také sladěné koberce, polštáře a další doplňky. Pro zajímavější interiér se nemusíte bát použít ani tapety. Pro inspiraci si můžete níže v galerii prohlédnout různé styly dětských pokojů, které Šárka Richtrová se svým studiem Viabel navrhla. Inspiraci najdete také na www.viabel.cz nebo můžete osobně navštívit studio Viabel v centru Prahy na adrese Klimentská 52.

A o jakém pokojíčku sní vaše děti?