Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Deník kosmetické redaktorky: Rty podle Victorie Beckham alias Posh Spice

Info ikona
Victoria Beckham

Pamatujete si na 90. léta a všechny ty béžové a skořicové rtěnky? Nyní se vracejí zpět do hry a o jejich comeback se nepostaral nikdo jiný než Victoria Beckham. Milovnice rtěnek v barvě zázvorových sušenek.

Markéta Vörös | 22. 01. 2021

"Psal se rok 1996 a já dostala přezdívku Posh Spice. Za normálních okolností bych si ji sama nikdy nevybrala, jako mladá holka jsem byla hodně stydlivá. Posh mi ale dodávala sebevědomí a pomohla mi najít vlastní styl i hlas,“ popsala Victoria Beckham v jednom z rozhovorů původ své slavné přezdívky.

Když začaly Spice Girls vystupovat, bylo mi pouhých osm let. Bavily mě, ale začátkem milénia jsem je vyměnila za drsnější Avril Lavigne. Dodnes si na Spotify s chutí pustím Wannabe a baví mě sledovat tuhle vždy elegantní ženu v roli návrhářky. Na kosmetickou řadu pod její taktovkou jsem proto byla opravdu zvědavá.

Victoria Beckham záhy dokázala nemožné. Přesvědčila miliony žen po celém světě, že konturka může vypadat luxusně a že hnědá rtěnka je must have produktem kaž­dé kosmetické taštičky na přelomu let 2020 a 2021. Přiznávám se, že i mě její luxusní beauty produkty s čistým složením nadchly. Victoria nejprve ohromila trh paletkami očních stínů a později k nim přidala i konturky a rtěnky odkazující na roky strávené v nejúspěšnější dívčí skupině světa. Rtěnka v barvě zázvorových sušenek je dokonce pojmenovaná po Victoriině popovém alter egu.

Info ikona
Victoria Beckham

Kouřové oči, konturka a nude rty. Signature look Victorie Beckham je opět velmi trendy.

Mohlo by se vám líbit

Staronové devadesátky

Myslíte si, že hnědé rtěnky nejsou nic pro vás? Nesmysl. Podle make-up artistů je to barva, která sedne každé ženě – jen je třeba najít ten správný odstín. Porcelánovou pleť vhodně doplní béžové odstíny s růžovými tóny, které světlé pokožce dokonale lichotí. Běžná středoevropská pleť si zase bude rozumět s cihlovými odstíny v barvě terakoty, zatímco olivová pleť si může bez ostychu dovolit experiment v barvě mléčné čokolády. Jestli zvolíte nestárnoucí matnou nebo krémovou verzi, je jen na vás. Hlavně ale nezapomeňte na konturku podtrhující přirozenou barvu vašich rtů. A pokud to s trendem hnědých rtů myslíte opravdu vážně, doporučujeme instagramový profil vizážistky Sam Chapman. Ta je velkou milovnicí devadesátkového make-upu, do nude rtů a nesmrtelných kouřovek v jejím podání se určitě stejně jako já okamžitě zamilujete.

Mohlo by se vám líbit