Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Deník svobodné třicítky

Máte pocit, že jste v tom sama? Nebojte, i nám v redakci je něco přes třicet a jsme bez chlapa!

Redakce Marianne | 10. 07. 2013

Nedávno jsem si říkala, že by možná stálo za to, vést si deník. Ne že by u mě již propukla demence, a musela jsem si tudíž vše pro sichr zapisovat, ale na mysli jsem měla spíš něco ve stylu Bridget Jonesové.

Mám s ní totiž společné to, že se do všeho vrhám po hlavě. Na začátku vždy u mě bývá bláhová euforie přiživovaná motivačními výkřiky. Během akce mi pak často dojde dech a hecovní slogan „To dáš!“ vystřídá zoufalý tón „Že jsem se na to…“.

Pondělí

Jdu si koupit detoxikační přípravek na bázi javorového sirupu. Hodlám díky němu za týden shodit to, co jsem nabrala za poslední rok. Po ranním vážení rázně umlčím prodavačku, která mi doporučuje očistu začít pozvolna a pomalu, a chci rovnou kúru na deset dní.

Úterý

Začínám den zkoumáním vhodného poměru sirupu – citronů – vody – kajenského pepře. To mám sakra celých deset dní pít jen tohle? Zuřivě hledám leták… Ne, byl to jen planý poplach. Ještě si můžu dát vodu…

Středa

Po jednom dni detoxu začínám být vzteklejší než obvykle. Mám hlad, že bych snědla mrtvýmu voko, a k tomu mě ještě čeká pravidelná gynekologická prohlídka. Lékařka neví, s kým si zahrává, a tak se dívá do mé karty, pak nasadí soustředěný výraz (z data narození vypočítává můj věk) a pokládá mi otázku, za kterou bych vraždila: „A co dětičky?!“

Čtvrtek

V metru naproti mně sedí umaštěný chlápek. Cpe se pizzou a v kapse u košile má zastrčenou tatranku. Ještě nikdy mi NIKDO nepřišel tak sexy! Všímá si mých lačných pohledů a šibalsky po mně pomrkává. Když se usměje, chybí mu tři zuby.

Pátek

Čtvrtý den bez jídla. A bohužel i bez chlastu a cigaret. Ten detox jsem vzala pěkně z gruntu! Večer jdu ven a koukám, kde bych co sežrala. Princ s tatrankou je však v nedohlednu, a tak dopiju vodu, alespoň si přivoním k vínu a mažu nezvykle brzy domů…

Sobota

Oběd u maminky. Po desáté otázce na téma „Co že to vlastně držíš za dietu?“ mám chuť vyskočit z okna. Matka poté pyšně vyndá z lednice armádu špiček, větrníků a indiánků. Můj vychrtlý bratr se ujímá role generalissima a s metabolismem, který by mu i tasemnice záviděla, likviduje jednoho vojáčka za druhým. Smutně koukám a loknu si vody.

Neděle

Odpoledne se mátožně pohybuju po městě a odhodlaně se vyhýbám všem obchodům s jídlem, stánkům s trdelníky a restauracím s houbovým italským rizotem… Vyhnout se bývalému příteli s jeho novou partnerkou však už nedokážu.

No to byl zase týden!