Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Desatero rad, jak být štastnější a zdravější v roce 2019

Je tu nový rok a sním nové cíle a předsevzetí. Najít toho pravého, založit rodinu, cestovat, zhubnout, přestat kouřit, přečíst více knih. To jsou naše nejčastější přání. Nepřestávejte snít a věřte, že letos dokážete nemožné. Hlavně se nevzdávejte!

Dominika Bártová | 2. 01. 2019

Udělejte si plán, díky němuž se budete cítit a vypadat líp než kdy jindy. Hlavně hledejte štěstí sami u sebe. Nikoho jiného k tomu nepotřebujete. Proto netlačte na pilu a jděte si vytrvale za svými sny. 

Tady je návod, jak se nastartovat na nový rok

1. Smějte se každý den

Ano, víme, že ne vždy je vám do smíchu. Když máte své dny, když venku mrzne, když máte kocovinu, když se pohádáte s přítelem. Ale věřte, že pokud se nad to všechno povznesete a vykouzlíte úsměv na tváři, budete šťastnější. Smích je přece ta nejlepší medicína na světě.

2. Najděte si svůj oblíbený podcast

My jsme si zamilovali aplikaci Calm pro lepší spánek. Ostatně Matthewa McConaughey a jeho příběh o světě plném kouzel a splněných přání jen tak nic nepřekoná.

calm 

3. Zrenovujte si svůj byt

Vyměňte svůj proležený gauč za nový, vymalujte si byt vašimi oblíbenými barvami a obklopte se věcmi, které vás baví. A nemusíte do něj investovat veškeré své naspořené prostředky ze “stavebka”. Na Pinterestu najdete spoustu tipů a triků pro stylovější bydlení, dokonce i návod, jak “vytunit” nábytek z Ikea či starou komodu po babičce.

4. Omezte příjem alkoholu

Sklenička denně je ještě v pořádku. Každopádně už nejste na střední, abyste mohli každý den vypít celou flašku. Navíc po alkoholu se tloustne, ale to vy určitě víte. 

5. Zrelaxujte se ve wellness

Než se pustíte do težkých novoročních úkolů, měli byste si dopřát pořádný odpočinek. Jeďte do lázní třeba do Karlových Varů nebo Mariánských Lázní a dopřejte si relax. Pak se můžete pustit do detoxikace vašeho organismu. Začněte jíst pravidelně a objednejte se na konzultaci k nutričnímu poradci. 

5

6. Cvičte venku

Věřte, že se nemusíte procházet zrovna po Hollywood Boulevard, abyste se cítili dobře. Krásná místa pro pohyb venku najdete i ve vašem okolí. Je vědecky prokázáné, že pohyb v přírodě skýtá řadu benefitů. Nerovnosti povrchu stimulují vaši koordinaci, působí pozitivně na váš kloubní systém a sluneční paprsky zase tělo potřebuje k přeměně a tvorbě některých hormonů a vitamínů. Navíc tím ušetříte za členství ve fitness!

7. Dopřejte si vitamín D!

Většina populace má tohoto vitamínu nedostatek, proto jezte více tučné mořské ryby a vystavujte se častěji slunečním paprskům. Ochráníte se tím před nádorovým bujením, autoimunitním onemocněním a jinými infekčními chorobami. 

7

8. Objednejte se na masáž! 

Thajská, havajská, relaxační, hammam, olejová, čokoládová… Masáží, které si můžete dopřát, je nepřeberně. Vybírejte podle vaší fyzické a psychické kondice. Vaše tělo si samo řekne, co je pro něj to nejlepší. 

9. Vyberte si dietu podle vašeho lifestylu

Ne každému vyhovuje posilovna v 6 hodin ráno. Vezměte si věci na cvičení s sebou do práce a zarezervujte si večerní hodinu pilates. Pokud nestíháte, projděte se domů cestou z práce nebo si zacvičte u televize. Hlavně se hejbejte! Alespoň jednu hodinu denně. 

10. Kupte si kvalitní hořkou čokoládu 

I malý kousek čokolády denně vám spraví náladu. Tato sladkůstka totiž skvěle uvolňuje endorfiny v těle, které na začátku roku potřebujete více než kdy jindy.

10