Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

DesignSUPERMARKET je zase tady!

Máme rádi mladé designéry a jejich práci. S nadšením se pyšníme originálními šperky a neotřelými kousky ve svém šatníku. Pokud jste na tom stejně, doporučujeme zapsat si do diáře, že se 6.–9. prosince koná designSUPERMARKET.

Redakce Marianne | 6. 12. 2012

Loni jsem si tam pořídila náušnice, které doteď všichni obdivují. Bílé čtverhranné papírové kytičky na stříbrném háčku. Jsou jemné, elegantní, ale výrazné. Kdekdo se ptá, kde jsem je vzala, nikdo neodhadne materiál. Letos si k nim chci pořídit brož, protože žádné jiné mé náušnice nebudí tolik pozornosti napříč generacemi a styly.

DesignSUPERMARKET je prodejní výstava, kde se prezentují mladí designéři z Čech i střední Evropy. Letos se koná od 6. do 9. prosince v Paláci Archa v Praze. Nejlevnější vstupenka stojí 90 Kč. Těšit se můžete i na doprovodný program. Kromě více i méně odborných přednášek ochutnáte například gastronomické lahůdky nebo se můžete zúčastnit křtu nového magazínu umělecké skupiny OKOLO. Hosty letošního ročníku bude hned několik zahraničních designérů.

Kdo přijede? Mezi jinými italský designér Fulvio Ferrari. Nenechte se zmást, nenavrhuje auta. Proslul díky svým svítidlům, v Ligurii ho proslavila unikátní restaurace, z italského designu šedesátých let udělal pojem a v Turíně dokázal obnovit a zachovat odkaz designéra a architekta Carla Mollina (1905–1973). Prahu navštíví i polská teoretička Ewa Gołębiowska. Tvrdí, že design je pro každého, neuznává žádné překážky. Oba zde budou přednášet.

Více se dozvíte na stránkách designSUPERMARKETU a na Facebooku.

DesignSUPERMARKET je zase tady!