Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rodina a děti

Děti lyžují ve Švýcarsku zdarma

Vydejte se letos za zimní dovolenou do Švýcarska. Pro vaše dítě můžete vyhrát týdenní skipas zcela zdarma!

Promotion | 7. 11. 2018

Co pro to udělat? Stačí, když se zúčastníte soutěže Kids4Free, která startuje dnes 7. 11. 2018 a končí 2. 12. 2018. Více informací k soutěži najdete zde.

A proč si vybrat právě Švýcarsko? Jistě i proto, že právě tady se nachází nejvyšší část Alp. Celkem 48 vrcholů je nad nadmořskou výškou 4 000 m. Díky tomu zde máte jistotu přírodního sněhu. A nebojte se ani vzdálenosti, nejbližší střediska jsou od Prahy vzdálena pouhých 600 km.

Na rodiny s dětmi jsou tu připraveni. Řada středisek splňuje kritéria pro označení Family Destination a děti tu budou opravdu nadšené. Skipasy platí děti od 6, někde od 9 let, výjimečně až od 13 let. Přehled najdete zde.

A co všechno tady kromě lyžování můžete podnikat? Sáňkování po mimořádně dlouhých trasách přes den i večer. Bruslení nejen na kluzištích, ale třeba na upravovaných bruslařských stezkách dlouhých i několik kilometrů. Relaxovat v termálních lázních. Vydávat se na pěší procházky po upravovaných zimních stezkách pro pěší. Vyzkoušet sněžnice. Můžete si zde užít i jízdu v kočáře do romantických opuštěných údolí, kam se silnice neprotahují nebo se vrátit o 100 let zpátky do období Belle Epoque. Zpestřit si zimní pobyt jízdou v panoramatickém vlaku, třeba v proslulém Ledovcovém expresu nebo Bernina Expressu.

Přijměte naše pozvání do tří středisek, která Vás svou nabídkou určitě nezklamou:

1. Davos Klosters

K lyžování se nabízí celkem 300 km upravených sjezdovek. Pro běžkaře je zde 100 km klasických tratí, pro bruslaře 50 km a pro sáňkaře 23,8 km. Skvělý je místní program Davos Klosters Inside, kdy můžete jako hosté zažít třeba úpravu sjezdovek přímo v rolbě nebo školení v lavinovém centru. Pokud se ubytujete v některém z hotelů Mountains Hotels, máte již skipas zahrnut v ceně pobytu. MojeSvycarsko.com/davosklosters

davos

Speciální tipy pro rodiče s dětmi:

Rinerhorn – klidné středisko je určené právě rodinám s dětmi. V samoobslužné restauraci u horní stanice lanovky nebudete moci dostat děti z místní herny.

Údolí Sertig – pro odpočinkové odpoledne se můžete vydat do malebného bočního údolí Sertig. V půvabném hotelu Valserhuus budou děti žasnout u obřího domečku pro panenky.

Vodní svět Eau-là-là – po lyžování se vždy dobře odpočívá při vodních radovánkách. Tento program ocení celá rodina.

Bruslařský areál Davos World of Ice – trochu jiné bruslení, než jsme zvyklí z našich kluzišť. Jedná se několik propojených menších ledových ploch a bruslení je tady daleko zábavnější.

2. Engadin Scuol Samnaun Val Müstair

K lyžování se nabízí celkem 333 km sjezdovek, pro běžkaře 70 km upravených běžeckých stop a pro sáňkování 40,7 km. Zde si můžete vybrat ze dvou hlavních lyžařských oblastí, které mají ale samostatné skipasy – Scuol – areál přímo nad městečkem nebo Samnaun – jediná bezcelní zóna Švýcarska přímo na hranicích s Rakouskem. Val Müstair je ideálním místem pro dovolenou běžkařů. Pro menší děti je vhodný Scuol, kde je nad stanicí lanovky Motta Naluns lyžařský areál pro děti. Skvělým bonusem po lyžování jsou místní minerální lázně s širokou nabídkou a venkovním bazénem s úžasným výhledem. MojeSvycarsko.com/engadin 

en

Speciální tipy pro rodiče s dětmi:

- Výlet do vesničky Guarda, která vyhrála i titul nejkrásnější vesnice Švýcarska. Odtud pochází také dětský pohádkový příběh s postavičkou Schellen Ursli.

- Noční prohlídka hradu Tarasp, který se hrdě tyčí nad údolím Inu.

- Bruslení na ledové stezce nad Scuolem.

3. Jungfrau a Schilthorn

K lyžování se nabízí celkem 216 km perfektně upravených sjezdovek. Středisko má několik částí, což ocení díky rozsahu a mnohostrannosti hlavně rodiny s většími dětmi. V sobotu tady děti lyžují zdarma. MojeSvycarsko.com/Schilthorn

jung

Speciální tipy pro rodiče s dětmi:

- Výlet na vrchol Schilthorn (je součástí skipasu), na Piz Gloria, které je spojeno s Jamesem Bondem. Právě tady se natáčel film V tajných službách Jejího Veličenstva. Natáčení je zde věnována celá interaktivní expozice a sjezd odtud na lyžích je pro opravdu dobré lyžaře.

- O patro níže na Birgu si můžete užít adrenalinový okruh Thrill Walk. Návštěvu završte posezením v iglú.

- V Interlakenu zajděte do Funky Chocolate Clubu, kde si můžete vyrobit vlastní čokoládu nebo si jen vychutnat nejlepší horkou čokoládu.

A ještě jeden tip pro předvánoční návštěvu Švýcarska: Adventní trhy v Montreux patří k nejznámějším ve Švýcarsku, konají se od 22. 11. do 24. 12. 2018 a nahoře nad nimi na Roche de Naye sídlí švýcarský Ježíšek. Vyjet k němu můžete zubačkou přímo z Montreux.