Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Díky světlu bez chloupků

Odstraňování chloupků vnímám jako nerovný boj, ze kterého vždycky po čase vzejdou chloupky vítězně. Až do těď! Nový přístroj Lumea od Philips slibuje, že tělo zbaví chloupků bezbolestně a nadlouho. Vyzkoušela jsem ho na vlastní kůži. A výsledek?

Redakce Marianne | 9. 06. 2016

V mé koupelně je natrvalo zabydlená žiletka, v akci je každý druhý den. Jiný způsob depilace či epilace, který by nebolel nebo nebyl náročný na čas, jsem nenašla. Domácí techniky epilace voskem či cukrovou pastou jsem po prvním bolestivém pokusu zavrhla. Salónní epilace speciálním horkým voskem sice na pár týdnů zafungovala, ale všechno ztroskotalo na tom, že bylo po čase nutné návštěvu opakovat. A tak jsem se žiletkou v ruce čekala, až přijde depilační revoluce… 

A ta přišla…

Když jsem se dozvěděla o přístroji Philips Lumea, hned jsem ho chtěla vyzkoušet. Hlavně proto, že mi po holení žiletkou chloupky zarůstají a moje citlivá kůže tím dost trpí. 

Philips Lumea je geniální přístroj, který funguje na unikátní světelné technologii Intense Pulsed Light (IPL). Není to tedy žádný laser, princip je podobný jako záblesk fotoaparátu. Intenzivní pulzní světlo způsobí, že chloupky samy vypadnou. Světlo chloupek totiž zasáhne ve fázi růstu, a díky tomu se dostane do klidové fáze, kdy pak sám přirozeně vypadne. 

Snimek obrazovky 2016 04 28 v 9.32.00

Ideální typ

To, co po celý život vnímám jako ústrk zděděných genů, se v tuhle chvíli ukazuje jako velká výhoda: přístroj Lumea je totiž ideální pro světlý typ pokožky (tady hned sbírám body, barva mé kůže je totiž něco mezi vápnem a porcelánem) a zároveň pro tmavé chloupky (i tady mám s černou barvou velkou výhodu). 

Na světlé chloupky světlo nedokáže zacílit a stejné potíže mohou mít i ti, kteří mají tmavou barvu kůže. Kdo má tmavší pokožku, musí použít nižší frekvenci světla, aby se zabránilo případnému podráždění kůže. 

První testování 

Jediná technická vymoženost, kterou používám pravidelně, je obyčejný fén na vlasy. I proto, že nemá žádné složité ovládání. Čím jednodušší, tím lepší. A tak jsem se nejdřív trochu bála, že to s Lumeou vůbec nebudu umět. Naštěstí její použití je intuivní. Chce to jen dodržovat pár pravidel, aby byl výsledek co nejlepší. 

1. Žiletku ještě nevyhazuju, pro použití Lumey nemusíte mít chloupky nijak nevzhledně dlouhé, naopak je důležité je před použitím oholit. 

2. Pro samotné použití přístroje je ideální druhý den po holení žiletkou. 

3. Stačí si vybrat nástavec podle toho, na jakou část těla Lumeu používám. Největší je vhodný k použití na tělo - na nohy či na ruce, menší speciální nástavec je ideální pro přesné zamíření na oblast bikin a ten nejmenší, se speciálním filtrem, můžu bez obav aplikovat i na obličej. 

4. Přístroj je nejlepší používat ve dne. Jen se vyhýbám místům, kde mám tetování (ta naštěstí nemám moc chlupatá), tetování by totiž účinkem světla mohlo vyblednout, a nedávám ho ani na pihy, znaménka, jizvy či ekzémy. 

SC2009 00 PAP 15092300av

Samotná aplikace 

Stačí zapnout, nastavit intenzitu, přiložit na pokožku a vyslat první impulz. Přístroj pak pomalu posunuju po těle, přičemž jen držím tlačítko záblesku. To, co mi nejdřív připadalo jako věda, nakonec bylo úplně jednoduché - Lumea totiž většinu práce zvládne automaticky. Bála jsem se zdlouhavého procesu, ale nakonec mi ošetření obou lýtek zabralo jen nějakých patnáct minut. Zpočátku jsem si - z obav, jak budu ošetření vnímat - nastavila nižší intenzitu světla, ale po chvilce jsem přidala, žádné nepříjemné pocity jsem z aplikace neměla. 

Dojmy a první výsledky

Poté je lepší se aspoň jeden den nevystavovat slunci a druhý den pokožku ošetřit nějakým hydratačním krémem. Já jako vždycky použila svůj oblíbený kokosový olej. Po prvním testování jsem ještě žádné výsledky neviděla. Ty se dostaví až po po dalším ošetření, které vyzkouším za dva týdny. Na úplně hladkou pokožku bez chloupků si budu muset počkat až po čtyřech až pěti aplikacích, s dvoutýdenní pauzou to vychází na dva měsíce. Do té doby se ale můžu normálně holit žiletkou, jak jsem zvyklá. A pak už ji snad nebudu potřebovat!   

Advertisement