Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rodina a děti

Distanční výuka podle celebrit! Podívejte se, jak se s dětmi učí Reese Witherspoon nebo Pink

Info ikona
Učení

Zatímco školy zejí prázdnotou, v domácnostech je opět veselo. Žáci a studenti základních, středních a vysokých škol přecházejí na vzdálenou výuku, která může potrápit nejednoho rodiče. Dobrou zprávou ale je, že v tom nejste sami. Podívejte se na příběhy celebrit, které se s dětmi už nějaký ten pátek učí z domova.

Od středy, 14. října, přecházejí všechny základní, střední a vysoké školy na distanční výuku. Zatímco dětem tento způsob výuky pravděpodobně nevadí, rodičům přibývá na čele další vráska. Opět totiž nastává chameleonské období, během kterého denně vystřídají hned několik rolí. Přes den pracující rodiče, odpoledne kuchaři a uklízeči, a večer kantoři, kteří musí dohlídnout na to, zda potomek plní své povinnosti.

Pokud lamentujete nad současným stavem, rozhodně je dobré vědět, že v tom nejste sami. Také hvězdy první kategorie řeší distanční výuku a snaží se s nastalou situací sžít tak, aby netrpěli oni ani jejich děti.

Reese Witherspoon

Pojem distanční výuka rozhodně není cizí herečce a podnikatelce Reese Witherspoon, která se doma učí se svým osmiletým synem Tennesseem. „Online učení, tak jdeme na to!“ napsala herečka k instagramové fotografii, na které je zachycena se svým synem v domácí učebně. Vypadá to, že Reese přeměnila část pracovny na malou školní třídu, ve které nechybí tablety, psací potřeby ani obraz s vesmírnou tematikou. Nechte se inspirovat hvězdou filmu Pravá blondýnka, a zkuste pro svého potomka připravit prostor, který bude vyhrazen pouze pro výuku. Kvalitní židlička, pevný stůl a pomůcky vám pomohou nasimulovat školní prostředí, ve kterém se školáček bude lépe soustředit.

Melissa Joan Hart

Hvězda seriálu Sabrina, mladá čarodějnice už pověsila své kouzelnické schopnosti na hřebík, a momentálně se stala učitelkou osmiletého syna Tuckera. „Tento týden jsme zahájili hybridní program. A pouze jedno dítě mi dalo svolení ke sdílení fotografie. Podívejte se na jeho školní pracovnu, na kterou jsem velmi pyšná,“ napsala herečka Melissa Joan Hart k fotografii zveřejněné 9. září letošního roku.

Info ikona
Distanční výuka
Mohlo by se vám líbit

Pink

Vypadá to, že ve Spojených státech se distanční výuka týká také dětí v předškolním věku. Důkazem je zpěvačka Pink, která na svém Instagramu sdílela snímek syna Jamesona. I když Jameson ještě není školou povinný, musí plnit některé úkoly, které jsou určené dětem předškolního věku. „Právě jsme si vyzkoušeli předškolní vzdálenou výuku. Moje myšlenky momentálně směřují ke všem dětem, rodičům i učitelům, kteří se aktuálně snaží přijít na to, jak vzdálená výuka může fungovat,“ okomentovala snímek zpěvačka.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Jenna Fischer

Sledovali jste seriál Kancl? Pokud ano, pak určitě znáte herečku Jennu Fischer, která si v seriálu zahrála roli Pam Halpert. „Na sociálních sítích vidím mnoho organizovaných domácích učeben, a tak jsem chtěla zveřejnit tu naší, protože…jde o hromadu náhodně roztroušených věcí po našem jídelním stole. Žádné barevně odlišené přihrádky, tužky ve stojáncích, nic. Takže v případě, že cítíte malé selhání, že vaše domácí učebna vypadá jako jeden velký nepořádek, tak tady máte tu naši!“ popsala své pocity Jenna Fischer a nutno podotknout, že její upřímný komentář jistě potěší nejednoho rodiče.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

A jak vypadá vaše domácí učebna?

ČTĚTE TAKÉ: Koronaprázdniny! Nástroje, které vám pomohou s domácí výukou dětí