Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Doktor House přijede do Prahy!

Máte rádi anglického herce Hugha Laurieho známého ze seriálu Dr. House? V červenci si s tímto vysokým chlapíkem můžete dát dostaveníčko v Kongresovém centru v Praze.

Redakce Marianne | 13. 05. 2013

Čeští diváci ho důvěrně znají jako neortodoxního doktora Gregoryho House, hlavního hrdinu amerického seriálu Dr. House. Hugh Laurie je však mužem hned několika talentů. Úspěchy tak proto slaví nejen na poli hereckém, ale rovněž jako producent, režisér, spisovatel, ale i jako zpěvák a klavírista.

26. července můžete na jevišti Kongresového centra Praha tohoto sympaťáka omrknout v jeho hudební a méně známé poloze. Vystoupí se zdatnými hudebníky z Copper Bottom Bandu, s nimiž do Prahy zavítá v rámci evropského turné k novému albu Didn’t It Rain, které vychází právě dnes!

Zde si můžete pustit malou ukázku z něj:

Prostořeký elegán se na hudební dráhu vydal až po padesátce. V dubnu roku 2011 debutoval deskou Let Them Talk, která zaznamenala obrovský úspěch. Aktuální album Didn’t It Rain je jeho druhou deskou v pořadí. Tentokrát se náš hrdina rozhodl oprostit od zvuku neworleanského blues, které znělo z jeho předchozího alba, a vydal se proti proudu do amerického hudebního vnitrozemí. „Chtěl jsem se ještě hlouběji ponořit do obrovské americké hudební nabídky a najít to, co mě okouzlilo už jako kluka,” vysvětluje Laurie a dodává: „A čím víc jsem toho objevil a poslouchal, tím víc jsem byl uhranut těmi songy, ale i lidmi, se kterými jsem měl občas dokonce to štěstí si zahrát.”

A kdo jsou ti lidé, o kterých všestranně nadaný herec mluví? Na jedné desce se sešel s W. C. Handym, Jellym Rollem Mortonem, ale také s Alanem Pricem z The Animals.

hugh-laurie-01

Hugh Laurie a Copper Bottom Band

26. 7., Kongresové centrum v Praze

Předprodej v síti Ticket Art od 590 Kč do 1990 Kč