Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Domácí SOS pomocníci. Tyhle triky musíte vyzkoušet!

Svátky jsou tu a vy jste nestihla zajít ke svému kadeřníkovi? Pokud vaše vlasy potřebují okamžitou péči, máme pro vás super tipy. A budete k tomu potřebovat jen pár ingrediencí...

Markéta Vörös | 21. 12. 2017

Jestliže jste se neobjednala s dostatečným předstihem do svého oblíbeného salonu, tak už máte s největší pravděpodobností smůlu.

Nebojte, my pro vás máme řešení. Sice jen krátkodobé, ale zábavné. A tady se budou hodit zásoby ze spíže. Vyzkoušet můžete domácí masky, stejně jako tónující barvy na vlasy. Zde jsou naši favorité, které "uvaříte" doma v kuchyni...

hfdshfknv

Mdlá barva

Brunetky, vsaďte na kávu. Propláchněte vlasy silným výluhem a nechte nějakou dobu působit, poté dobře smyjte. Stejný postup zvolí rudovlásky i blondýnky. Na zrzavé vlasy pomůže výluh z brusinek a blond vlasy budou více než spokojené v lázni ze šampaňského. 

Lesk, jako blesk

Tato maska na vlasy zaručí, že vlasy budou lesklé a pevné. Dvě nejdůležitější ingredience v jakýchkoliv maskách jsou proteiny a hydratační složka. Doma si pomůžete dvojkombinací - vejcem a kokosovým olejem! Smíchejte obojí dohromady a dejte na třicet sekund zahřát do mikrovlnky. Aplikujte na vlhké vlasy alespoň na patnáct minut a následně umyjte šamponem. 

Pro husté vlasy

Vědela jste, že dýně jsou nabité draslíkem? Ten je důležitým proteinem, který podporuje růst vlasů. Vytvořte si z dýně výživnou masku, nebudete litovat.

Co na něj potřebujete?

2 hrnky dýně (nakrájené a uvařené)

1 čajová lžička kokosového oleje

1 čajová lžička medu

1 čajová lžička bílého jogurtu

Postup:

V kuchyňském robotu vytvořte pyré z dýně a jogurtu. Přidejte kokosový olej a med a ujistěte se, že máte vše do hladka rozmixované.

Směs aplikujte na vlhké vlasy a nechte působit minimálně patnáct minut. Ideální by bylo použít plastovou čepici, pod kterou vlasy skryjete. Důkladně umyjte šamponem a kondicionerem a upravte tak, jak jste zvyklá.

Masky se samozřejmě nevyrovnají profesionálním produktům ze salonů, ale když nemáte zrovna žádnou po ruce, je zábavné si jednu takovou vytvořit!