Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

DOMINIKA HAŠKOVÁ: V Británii je všem jedno, co má člověk na sobě

Info ikona
Dominika Hašková

I když její jméno přímo předznamenává sportovní kariéru, vydala se na hudební dráhu. Co ráda nosí dcera slavného brankáře a frontmanka kapely DOMI?

Eliška Vrbová | 13. 06. 2020

Jak byste popsala svůj styl?

Asi bych řekla vintage, casual a sportovní. Záleží na tom, jakou mám náladu. Hodně se mi líbí móda, co nosí zpěvačka Dua Lipa. Jsou dny, kdy chodím nenalíčená jen ve sportovních legínách a oversized mikině, jindy mám zase chuť vzít si na sebe něco extravagantního. 

Co právě teď nejčastěji nosíte?

Momentálně u mě vévodí kšiltovky a tenisky, nosím je úplně ke všemu. Je jedno, jestli mám romantické šaty, nebo oversized oblečení. Mám ráda komfort, ale musím se zároveň cítit cool. Jsem hodně hyperaktivní člověk a snažím se všude chodit pěšky, nepoužívat taxíky nebo autobusy. Na podpatcích bych to nezvládla.

Je nějaký rozdíl mezi tím, jak se oblékáte, když jste v Británii, a když jste v Česku?

Teď už ne. Ale pamatuju si, jak jsem se oblékala, než jsem se do Británie přestěhovala. To byl velký rozdíl. V Čechách jsem jako teenager zkoušela s módou experimentovat, ale bylo mi nepříjemné, když na mě lidi venku divně koukali. V Británii jsem měla možnost zkusit cokoli, tam je všem úplně jedno, co má člověk na sobě. Lidi vás v tom podpoří. Takže se snažím nebát se experimentu a ráda zkouším nové věci.  

Kde nejraději nakupujete?

Miluji vintage obchody a secondhandy, ráda nakupuju
on-line na ASOSu. Poslední dobou ale nejradši oblékám věci po mámě, které nosila kolem třiceti. Upřímně, na tyhle kousky dostávám nejvíc komplimentů a strašně ráda je nosím. Protože jsou prostě po mámě. 

Jaké máte ráda značky?

Když potřebuji jednoduchý černé nebo bílé tričko, tak si pro něj klidně zajdu třeba do Primarku. Jinak značky, které mě momentálně nejvíc baví, jsou COS, & Other Stories nebo Collusion.

Co byste označila za klíčový kousek svého  šatníku?

Hnědý vintage kabát, který jsem si před pár lety koupila v secondhandu v Římě. Byla jsem tam na výletě s mamkou a ten kabát mi vlastně našla. Hned jsem se do něj zamilovala. Hodí se úplně ke všemu a vypadá skvěle.

Ideální outfit podle Dominiky: Džínová bunda Sherpa, Levi's, 3699 Kč; Květované šaty, Oasis (prodává Zalando.cz), 1490 Kč; Tenisky Aerantis, Geox, 3790 Kč; Ledvinka, .about.leather., 3800 Kč; Kšiltovka, Levi's, 599 Kč.

Máte v šatníku ještě nějaké další kousky spojené s konkrétními příběhy?

Třeba oranžové kalhoty, co jsem měla na sobě při natáčení klipu k singlu Would’t That Be Nice s mou kapelou DOMI. Koupila jsem si je na ASOSu právě kvůli natáčení. Kapela a kluci, co nás natáčeli, mi celý den říkali, že jsem jak Bořek Stavitel, protože mají šest kapes. Ale já si myslím, že na kameře vypadaly fakt super, takže všichni můžou jít do háje. Budu je nosit dál! 

Jak vypadá váš ideální jarní outfit?

Moje oblíbené černé květinové maxi šaty z & Other Stories a k nim bílé tenisky, oversized džínovou bundu od MSCH, kšiltovku a malou ledvinku přes rameno.

Které roční období máte v módě nejradši?

Stoprocentně jaro a léto. Mívám lepší náladu a všichni kolem mě také. A taky se podle toho oblékám. V tomhle období není třeba tolik kombinovat jako v zimě. Kombinování oblečení se vlastně stále ještě učím. Občas je neskutečné, co všechno si lidi vymyslí. Jednoduchost je ale taky krásná – a o to mi jde. 

Jak moc je  pro vás móda důležitá?

Móda je pro mě velmi důležitá. Díky ní můžu přesně vyjádřit, jak se cítím. Třeba jako královna světa schopná udělat cokoli. Nebo se díky ní můžu cítit sexy. Taky je zajímavé pozorovat, jak se oblékají moji kamarádi a kámošky. Vždycky je na nich hned znát, když si na sebe vezmou něco, v čem se cítí skvěle.

Který trend vás momentálně nejvíc baví?

Zvonáče. Konečně se vracejí! Když jsem byla mladší, tak si ze mě lidi kvůli nim dělali srandu, nechápali, co je fashion. Teď jsem si koupila nové z Free People a chci je nosit každý den.

Bez čeho nevyjdete z domu?

Bez mobilu, jeleního loje a klíčů. Nejsem typ, co u sebe potřebuje milion věcí. Stačí mi ledvinka nebo batoh na Macbook a můžu jít.