Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Exkluzivní přírodní ingredince jako záchrana vysušené pokožky

Tekuté zlato z Nového Zélandu neboli manuka med. Slyšeli jste o něm? Díky jeho blahodárným účinkům na pokožku si ho oblíbíte stejně jako my.

Promotion | 29. 01. 2019

Manukový med je získáván z květů stejnojmenného keře a vyskytuje se pouze na Novém Zélandu, kde je již po tisíciletí využíván jako léčivá ingredience. Díky obsahu základních živin a minerálů je pro tělo mnohostranně přínosný, ale oceníte ho i v případě, že vás trápí suchá pokožka.

Čím se liší manukový med od ostatních druhů?

Manuka med se tepelně nezpracovává a prodává se ve své čisté podobě. Tepelným zpracováním a jeho následnou filtrací, kterou většinou prochází ostatní druhy medů, se zabraňuje fermentaci. Proto je manukový med na první pohled odlišný od ostatních medů, má totiž tmavši barvu a i chuť je jiná - výraznější, někdy označovaná jako kořeněná.

oijjljk

Manukový med můžete používat k hydrataci vysušené pokožky, jak na to?

Maska: Smíchejte manuka med se skořicí a několika kapkami citronu, promíchejte a aplikujte na vyčištěnou pleť. Po 15 minutách masku šetrně smyjte teplou vodou a na závěr pleť ještě jednou opláchněte, ale tentokrát studenou vodou, aby se uzavřely póry.

Peeling: Do lžičky tekutého medu přidejte půl lžičky cukru a jemně krouživými pohyby vmasírujte do pokožky, po chvíli opláchněte. Tento peeling můžete použít na tělo, na obličej i rty.

Manukový med je skvělý také ke každodenní hydrataci pleti, ale narovinu, používat med na obličej místo krému by asi nikdo z nás nechtěl. Řešení? Sáhněte raději po hotových produktech s obsahem této zázračné ingredience.

Jak je zmáno, s věkem klesá míra hydratace a obsah živin v těle. Následkem je unavená pleť, která je náchylnější k tvorbě viditelných vrásek a postrádá pružnost. Právě proto spojili odborníci z laboratoří L’Oréal Paris manukový med se zpevňujícími vlastnostmi calcia B5 a dalšími účinnými ingrediencemi a vytvořili nové složení krémů Nutri-Gold, které dodává výživu a hydrataci zralé, velmi suché pleti.

ljdlsajdlsajdlka