Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Expresní rozjasnění? Tvářenka!

Jemný dotek barvy na tvářích dokáže ve vteřině dodat celému líčení šmrnc, jako byste se vrátila z procházky na čerstvém vzduchu nebo se právě zamilovala.

Soňa Kotulková | 30. 03. 2016
JAKOU SI TEXTURU VYBRAT?
Pokud je vám více než třicet, sáhněte po krémové tvářence. Mastná texture lépe přilne k sušší pleti a neusazuje se ve vráskách. Volte vždy barvy bez perleti a vklepávejte je po použití make-upu prsty tak, aby spolu líčidla „splynula“. Pamatujte, že méně je více. Barva musí mít jen nádech, aby vypadala přirozeně.
 
 
JAKOU BARVU?
Když se podíváte na malé děti, jejich jsou líčka narůžovělá. Proto tento odstín omlazuje. Růžová tvářenka se však nejlépe hodí ke svétlé pokožce, pokud je vaše pleť lehce opálená, ideální jsou broskvové, meruňkové a korálové odstíny. Krásně vypadá, pokud stejný odstín (je-li tvářenka krémová) vklepete také na rty. 
 
KAM NANÁŠET? 
Pokud chcete zvýraznit lícní kosti, nanášejte barvu na jejich hranu. Hezky vypadá také barva nanesená na „jablíčka“, což jsou nejvyšší části tváře, když se usmějete. Tip: Máte-li dvojitou bradu, naneste trochu tvářenky i pod bradu. Pokud chcete obličej opticky zúžit, nanášejte tvářenku ve směru od vrásek kolem rtů (když se usmějete) do ztracena až ke spánkovým kostem.
 
Expresní rozjasnění? Tvářenka!

Související články