Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Fendi věnuje haute couture přehlídku poctě Karla Lagerfelda

V Římě se 4. července odehraje haute couture přehlídka italské značky Fendi a už nyní víme, že bude poctou nedávno zesnulému Karlu Lagerfeldovi. Ikonický návrhář německého původu totiž u Fendi působil 54 let jako kreativní ředitel. 

Eliška Vrbová | 20. 04. 2019

Ve vedení Chanelu, druhého velkého módního domu, který Karl Lagerfeld dlouhou řadu let umělecky vedl, ho po jeho smrti vystřídala Virginie Viard. Nicméně kdo převezme pozici kreativního ředitele u Fendi zatím není známé. 

Na milánském fashion weeku letos v únoru představila značka Fendi v kolekci na podzim a zimu poslední modely, na nichž se Karl Lagerfeld podílel. Aktuálně v čele italského módního domu, který proslavila například kabelka Baguette, stojí Silvia Venturini Fendi. Ta se s Karlem Lagerfeldem setkala, když jí bylo pět. On byl pro ní rodina a zároveň mentor. Kolekce, kterou značka v červenci představí v Římě, vytvoří kreativní studio ve spolupráci právě se Silvií.

Naposled se přehlídka Fendi v Římě konala v roce 2016, a to na velmi specifickém místě. Skleněné přehlídkové molo bylo umístěno přímo na Fontáně di Trevi. Jednu z nejznámějších římských památek totiž společnost pomáhala zrestaurovat. "Karl měl schopnost oživit jakoukoliv dobu, vyzkoušet veškeré umění a nepřehlížet jakýkoliv styl," říká CEO Fendi Serge Brunschwig. "Nechává nám tu ohromný odkaz, nevyčerpatelný zdroj inspirace, s níž můžeme pokračovat," dodává.