Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Hit podzimu? Oční linky!

Evergreenové líčení očí, kterému propadly u hvězdy typu Marylin Monroe nebo Claudie Cardinale, je pořád v kurzu. Nyní si ale můžete vyhrát s texturou, barvou i tvarem.

Klára Mandausová | 9. 11. 2014

Klasikou jsou tekuté oční linky, které můžete vymalovat buď štětečkem nebo fixovým aplikátorem. Potřebují však k malování určitou zručnost a cvik. Důležitá je pevná ruka, tak si při malování podepřete loket třeba o stůl nebo o tělo. Aby oči vypadaly sexy a měly madlový tvar, linka by měla být u vnitřního koutku oka co nejtenčí a postupně se k vnějšímu koutku rozšiřovat. Její tvar zakončete do špičky, směrem nahoru. Kromě klasické černé použijte linky hnědé, zelené, fialové, na večírek si můžete dovolit i kovovou texturu nebo třpytky. Vše doplňte černou řasenkou. Pokud tekutou linku přetáhnete, nebo se vám nebude líbit její tvar, nejépe vše "vyretušujete" vatovou tyčinkou lehce namočenou v micelární vodě (skvělé jsou např. značky Bioderma, Nivea, Mixa aj.)

Pokud tekutým linkám nefandíte, namalujte si je tužkou. Hezky vypadá linka, která je vedena od duhovky směrem k vnějšímu koutku. Dokonale působí tyrkysové odstíny, fialová, klasikou je hnědá a černá. 

Související články