Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Hlavu vzhůru aneb 9 rad, jak přežít rozchod

Úzkost, hysterické scény, hektolitry slz u vína s vaší kamarádkou. Ano, to vše je v pořádku a každá z nás tento stav už minimálně jednou za život zažila. Je dobré si tím projít, protože v případě dalšího rozchodu už víte, že co vás nezabije, to vás posílí. A život jako single přece není vůbec špatný.

Anonymous | 19. 08. 2018

A nevadí, že si to teď nedokážete připustit. Vyplavte ze sebe všechny vaše emoce a přečtěte si návod, jak se co nejrychleji vypořádat se vztahem k bývalému. Ten pravý teprve přijde – vše má svůj čas.

1. Dejte si detox od sociálních sítí

Vím, že to bude asi ta nejtěžší část, ale digitální detox je ten nejlepší způsob, jak nevyšilovat z příspěvků vašeho ex a jeho nové přítelkyně. Přestaňte ho sledovat, zablokujte si ho na sociálních sítích i v hlavě. Navíc se na vás budou valit desítky těhotenských a svatebních fotek vašich přátel a vy si budete myslet, že jste ta jediná “single lady” na světě. Ne, nejste!

2. Rande s kamarádkou

V příštích dnech ji budete potřebovat jako nikdy předtím. Vaše nejlepší kamarádka je váš nový kluk. Věřte mi, že vás dostane z deprese dřív než ten nejlepší psychoterapeut. A s alkoholem to nepřehánějte, radši si spolu jděte zaběhat, zabruslit či do fitka. Sport je totiž ten nejlepší zůsob, jak ze sebe zdravě vyplavit hromadu endorfinů. Navíc budete vypadat skvěle a on bude litovat. Co už. Máte na víc!

3. Jezte zdravě

Překonáváte období ohromné stresové zátěže, proto se nadopujte vitaminy, jezte zdravě a dopřejte si hodně spánku. Místo kávy sáhněte po čerstvé meduňce a uvařte si z ní čaj – pomáhá proti nervozitě a úzkosti a navíc se vám po ní bude lépe usínat. A kupte si třezalku (tablety, kapky nebo čaj). Má antistresové účinky a zklidňuje emoce.

4. Buďte lepší!

Teď máte konečně čas na to plnit si své sny, hlavně ty pracovní. Doplňte si vzdělání – přihlaste se na seminář, do školy na večerní kurz, kupte si motivační knížky, jeďte na zahraniční pobyt, cokoliv co vám pomůže na cestě k vaší vysněné kariéře. Dokážete to! Stačí chtít a tvrdě na sobě dřít.

5. Inspirujte se

Třeba u Beyoncé, i ona musela překonat těžkou životní situaci, kdy ji údajně její manžel raper Jay-Z zahýbal s Ritou Orou. Pusťte si píseň “Sorry” z alba Lemonade. Queen B v ní vystupuje v roli podvedené ženy, která opouští svého manžela. I vy opusťte veškeré myšlenky na minulost, přijmete ji a jděte dál. 

6. Napravte vztahy v rodině

Obklopte se lidmi, kteří vás milují a posouvají vpřed. Choďte hodně do společnosti a nebuďte sama. Máte prostor věnovat se své rodině, kterou jste v bývalém vztahu trochu zanedbávala. Pozvěte babičku, maminku či sestru na kafe, do kina. Jeďte s nimi na rodinnou dovolenou a užívejte si chvilky s vašimi nejbližšími, kteří vás nikdy neopustí a budou tu vždy pro vás.

7. Změňte look

Buďte zkrátka jiná, hezčí. Objednejte se ke kadeřníkovi, k manikérce, zajděte si na lymfatickou masáž, která zmírňuje projevy celulitidy a zbavuje tělo škodlivých látek. Dopřejte si každý den výživnou pleťovou masku a kupte si nový makeup. Budete vypadat líp a cítit se líp.

8. Dělejte si radost

Kupte si každý den nějakou maličkost, která vám zvedne náladu. Za odměnu, že tak skvěle zvládáte rozchodové období – stejně jako když jste jako malá dostala od maminky dárek za to, že jste zvládla návštěvu u zubaře. Ta malá holčička ve vás je pořád a potřebuje pohladit víc než kdy jindy.

9. Zaplňte si diář

Neplýtvejte ani minutou, a to i v případě, když se něco pokazí a plány se narychlo změní. Musíte mít rezervu, jíž vyplníte mezeru ve vašem dni. To je ten nejlepší návod na to, jak neupadat do depresí a negativních myšlenek. Každý den budete mít program, na který se budete moct těšit.

Když říkáme, že život single může být fajn, myslíme to vážně. Můžete být totiž sama sebou, nežít život toho druhého a myslet jen na sebe. Plnit si své sny, nabýt ztracené sebevědomí a pracovat na své kariéře. “Shine bright like a diamond!"

 

Autorka textu: Dominika Bártová

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?