Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Hledáte lásku na celý život? Možná ji už brzy najdete na facebookové seznamce

Tinder, eDarling, Pinkilin, Badoo, Beautiful People… Zapomeňte na jednorázovky! Facebooku přibude nová seznamka zaměřená na hledání toho “pravého”.

Dominika Bártová | 10. 10. 2018

Možná to pro vás nebude nic převratného. Ostatně nejznámější sociální síť Facebook, kterou má nainstalovanou v mobilu možná i vaše babička a snad všechny tetičky z matčiny strany, nabízí od samého začátku možnost zveřejnit informaci o vašem společenském statusu. Nicméně je stále zaměřená na hledání nových přátel a nikoliv potenciálních partnerů.

To se má už brzy změnit. Kromě fotografií a obecných informací o vaší osobě, síť integruje i další položky, jako jsou události, stránky, jež spravujete či vaše skupiny, v nichž se angažujete. Druhou polovičku bude tedy Facebook vyhledávat na základě vašich zájmů, pracovních zkušeností a jiných informací, které o vás v průběhu několika let nasbíral. 

Zapojit se bude moct každý, a to i v případě, že nejste zrovna single, a to aniž by na to váš partner přišel. Seznamkový profil by se totiž neměl ukázat ani vašim přátelům, přičemž samotná komunikace bude probíhat odděleně od Messengeru a WhatsAppu. 

dating

“Naším cílem bylo vytvořit aplikaci, která bude zobrazovat reálné lidi. To bude ostatně podpořené kartami s popisky a obrázky událostí a skupin, jichž se uživatel účastní,” vysvětluje produktový manažer seznamky Nathan Sharp pro Tech Crunch

Aktuálně je aplikace dostupná v testovací verzi v Kolumbii, kde jsou seznamky populární (až 30 milionů aktivních uživatelů). Právě tady si mohou noví uživatelé vytvořit nové facebookové seznamkové profily – základní informace se automaticky synchronizují z profilu a sekundární jako například lokalita, sexuální orientace, výška, náboženství a zaměstnání se vyplňuje manuálně. 

A možná vám bude uživatelsky příjemnější i tlačítko “nemám zájem” namísto standardního tinderovského “swipnutí” a klasický pozdrav “čau” zase nahradí vlastní konverzace. 

Tak co? Zaregistrujete se do nové facebookové seznamky? Podělte se s námi o váš názor.