Nazujte si holinky, popadněte košík a vyrazte do houbového ráje.
Promotion

Považujete se za vášnivého houbaře? Pak letošní podzim patří právě vám! Lesy jsou přeplněné houbami, které čekají na sebrání, a tak by byla velká škoda, kdyby proklouzly vaší pozornosti. Ať už do lesa vyrazíte před prací, nebo až odpoledne, určitě vám přijdou vhod tipy, díky kterým houbaření proběhne bez jediného problému.

  1. Vím, kde parkuji

Pokud neoplýváte orientačním smyslem, pak se procházka lesem může proměnit v hotový horor. Tu hříbek, tu klouzek a člověk se najednou ocitne doslova v háji. V takový moment můžete propadnout panice, nebo naopak zachovat chladnou hlavu a vytáhnout mobil. Doporučujeme vám, abyste si ihned po příjezdu k lesu, otevřeli aplikaci Google Maps, ve které lze špendlíkem označit místo, kde jste zaparkovali. Následně už stačí na špendlík kliknout a spustit navigaci, která vás dovede k vašemu vozu. Naprosto jednoduchá věc, která vás může zachránit před několika zbytečně nachozenými kilometry.

Houby

  1. Vím, kde rostou

Skoro to vypadá, že tento podzim jsou v každém lese houbové žně. Pokud ale chcete mít naprostou jistotu, že přijdete s plným košíkem, doporučujeme vám internetovou stránku nahouby.cz. Právě zde sdílí houbaři své tipy na místa, kde rostou! Stránka je krásně rozřazena podle krajů, a tak si každý rychle najde svou oblast. Kromě dobrých tipů objevíte na této stránce také houbové recepty, kterých není nikdy dost.

  1. Vím, co sbírám

Praváka, babku nebo třeba klouzka pozná většina z nás, jenže existují houby, u kterých člověk váhá. Jasně, můžete s sebou nosit atlas hub, ale mnohem praktičtější bude, když danou houbu vyfotíte a okamžitě zjistíte, zda do košíku vůbec patří. Právě tuto možnost nabízí aplikace jako Mashroom Identificator nebo Mushroom Scan. Jejich kouzlo spočívá v jednoduchém použití, a především v rychlém identifikování houby.

Houby

  1. Vím, co z hub uvařím

Plný košík bychom měli, a teď ještě houby kvalitně zpracovat. Uvařit, usušit, naložit – možností je opravdu mnoho. Skvělým pomocníkem vám může být Apetit Online, na kterém naleznete třicet houbových receptů, které potěší vaše chuťové pohárky. Za nás rozhodně doporučujeme hříbkové gnocchi v žampionové omáčce, rizoto s houbami a špenátem a marinované houby!

Byli jste už letos na houbách? Pochlubte se svým úlovkem. 

ČTĚTE TAKÉ:PODZIMNÍ RADOSTI: Brambory plněné houbami s česnekem

Promotion