Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Houpáním k lepší kondici

Přemýšleli jste někdy o tom, jaká poloha je nejefektivnější pro vaše duševní i fyzické uvolnění? Mnohé z nás napadne jednoznačně leh. Co se ale zkusit vrátit do období před narozením? V bříšku byla přece taková pohoda.

Promotion | 4. 12. 2017

Se stejnou myšlenkou si pohrávala mladá česká designérka Linda Vrňáková, zakladatelka značky LIV. Sama na sobě zkoumala, kdy cítí nejrychlejší úlevu, jaké polohy nebo i pohyby jí pomáhají vypnout a na nic nemyslet nebo přitahovat příjemné či užitečné myšlenky a nápady.

liv

Postupně se propracovala k závěsnému houpacímu křeslu SWINGY. Už samotný název vám napoví, co máte v tomto překrásném kusu sedacího nábytku dělat, abyste jej naplno využili. Kromě toho, že svým tvarem připomíná lůno, ve kterém se můžete schoulit do klubíčka, jeho závěsným systém umožňuje majiteli vytvořit opravdovou iluzi pocitu dítěte v matčině břiše, které se při chůzi příjemně houpá. Navíc měkoučký materiál, z něhož je křeslo vyrobeno, vytváří pocit klidu a bezpečí, který podvědomě známe z prenatálního období. 

liv

Charakteristickou výplní nábytku LIV jsou polyuretanové míčky používané k české fyzioterapeutické metodě míčkování. Zakladatelka techniky Zdena Jebavá je začala úspěšně používat u dětí s astmatem a jejich popularita neustále roste. Fungují na principu akupresury a jejich používání zlepšuje celkovou tělesnou kondici.

liv

Linda Vrňáková tedy přichází s nábytkem, který nejenže oživí vaše bydlení a poskytne vám skvělý prostředek k relaxaci, ale také by mohl svým inovativním designem zmírnit vaše zdravotní potíže. Potencionální blahodárné účinky nábytku LIV na lidské zdraví zaujaly odborníky, kteří ho nyní podrobují delšímu testování. 

Více o značce LIV a její majitelce Lindě Vrňákové se dozvíte na www.lindavrnakova.com.