Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Inspirace od Sofie Coppoly: pijte jako celebrity

Francis Ford Coppola je jedním z nejznámějších žijících amerických filmových tvůrců (Kmotr, Apokalypsa). Známý je nejen jako režisér, ale také jako scenárista nebo producent. Není jedinou uměleckou star v rodině, kolem něj je spousta dalších hvězd. Je strýcem herce Nicolase Cage a bratrem herečky Talie Shireové. Ve světě filmu se výrazně prosadila i jeho dcera, Sofie Coppola. Tu otec miluje a váží si jí natolik, že pro ni vytvořil dokonce vlastní víno!

Redakce Marianne | 19. 08. 2014


Sofia Coppola je známá například coby režisérka hvězdného filmu Smrt panen, natočeného na motivy románového debutu Jeffreyho Eugenidese, ve kterém postupně dojde k pěti tragédiím – sebevraždám pěti krásných a poněkud záhadných sester. Prosadila se také jako návrhářka, proslula třeba spoluprací s módním domem Louis Vuitton.

Francis_Ford_Coppola_Winery_5_211797

Lahodná inspirace

Odkud talentovaná mladá umělkyně čerpá inspiraci? Možná ji nachází – podobně jako její otec – i v konzumaci vína. Milující tatínek pro ni totiž vytvořil její vlastní. Na počest talentované dcery dokonce pojmenoval rovnou celou řadu vín Sofia z produkce vlastního vinařství Francis Ford Coppola Winery. Osvěžení stylově ženským vínem si můžete během parných letních dnů dopřát i vy. Je určeno jak pro zpestření teplých večerů, tak i pro doplnění mimořádných okamžiků. Má nádhernou barvu připomínající ten nejvybroušenější granát, lahodnou, ovocitou chuť s tóny granátových jablek, jahod, kumkvátů (minipomeranče, pozn. red.), čajových lístků a koření a aroma jahod, višní a květů pomerančovníku. Obsah alkoholu je sympatických 12,5 procenta. Chcete-li si pochutnat na vínu, které si kromě samotné Sofie oblíbila i řada dalších celebrit, můžete zavítat i do gurmánského paláce Julius Meinl, kde je Sofia Rosé 2012 k dostání v překrásné skleněné lahvi.

Sofia-Coppola-Rose

Buďte jako Sofia

Říká se, že chuť i vzhled vína jsou tak půvabné a elegantní jako žena, která je inspirovala. Složení vína Francis Ford Coppola vybíral velmi pečlivě. Víno je přece celoživotní poklonou jeho talentované dceři i její tvořivé a temperamentní duši. Chcete-li si alespoň na chvíli připadat jako všemi obletovaná celebrita, otevřete si lahev vína tak, jak to dělá právě Sofia Coppola. Možná v sobě najdete neuvěřitelný zdroj tvůrčí síly i vy!