Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Inteligentní kosmetika

Holistickou kosmetiku vizionářky Antonie Burrell (46) si zamilovaly celebrity i obyčejné ženy po celém světě. Životní příběh slavné kosmetičky je stejně fascinující jako produkty její značky.

Promotion | 5. 11. 2018

Na světě asi nenajdete kosmetickou redaktorku, která by nad možností dělat rozhovor se zakladatelkou přírodní kosmetické značky Antonia Burrell radostí nevyskočila radostí metr vysoko. Právě k této ženě se na ošetření sjíždějí celebrity z celého světa, dostat termín je téměř nemožné. A pojmem je i její stejnojmenná značka. 

sjdlakfjlfjl
Antonia Burrell během své poslední návštěvy Prahy (2018)

V kosmetickém průmyslu jste sedmadvacet let, to je dlouhá doba. Pamatujete si, kdy jste se pro tento obor rozhodla?

Myslím si, že to bylo v době, kdy mi bylo patnáct. Měla jsem tehdy problematickou pleť a snažila se najít ty nejlepší produkty. V té době jsme s rodiči bydleli na venkově, kde nebylo tolik míst kam zajít, ale pár jich bylo. Zašla jsem do několika obchodů, abych se zeptala, co mám dělat. K mému zděšení mi ale pokaždé řekli něco úplně jiného!  

Co jste nakonec udělala?

Došlo mi, že vůbec nevědí, o čem mluví, a tak jsem si našetřila nějaké peníze a koupila si jednu silnou knihu s tlustou vazbou, jmenovala Harry’s Cosmetology. V té době stála šedesát liber, což je dost peněz i dnes! Studovala jsem ji a pak přišel čas, kdy jsem měla odejít na školu. Mí rodiče měli o mém vzdělání jasnou představu, chtěli, abych získala titul z psychologie. Já se ale namísto toho raději přihlásila na kosmetickou školu.

Co na to vaši rodiče?

Ti vůbec nic netušili! Kdybych jim to řekla, byli by mnou znechuceni a zklamáni. Bylo to takové moje tajemství.

sdlsfjdjgk
 Pleťový krém pro všechny typy pleti, 50 ml, 2250 Kč. Prodává myskino.cz

Kde jste nakonec studovala?

Našla jsem dvě školy, jednu daleko od nás, v místě zvaném Chichester, a druhou v Londýně. Byla jsem přijatá na obě dvě, ale jelikož jsem měla jít do Londýna studovat psychologii, nebo si to alespoň moji rodiče tenkrát mysleli, rozhodla jsem se pro Londýn.

„Začínala jsem v salonu Sanctuary, kam chodily celebrity, třeba Joan Collins. Jen jsem vůbec neměla peníze.“

Když jste odjížděla na vysněnou školu, vaši to vůbec netušili?

Řekla jsem jim to až v autě na dálnici, protože to byla ta správná chvíle. 

Skvělá historka! A jaká byla vaše první pracovní zkušenost?

Dodělala jsem si školu a dostala práci ve známém luxusním spa salonu Sanctuary, teď už tohle místo bohužel neexistuje. V té době tam ale chodily celebrity, třeba herečka Joan Collins. Já asistovala „velkým holkám“ a uklízela po nich, jenže jsem si bohužel nevydělala dostatek peněz. Neustále jsem chodila do účtárny žádat o zálohy a přemýšlela, jak si vydělat víc. Nakonec jsem na to přišla, prodejem produktů. Doporučovala jsem produkty na míru, začala vydělávat na provizích a povýšili mě na ředitelku prodeje.

A pak jste stoupala dál.

Začala jsem pracovat pro značku Aveda jako regionální obchodní ředitelka a pak dokonce i jako manažerka pro celou Británii. Tuhle pozici jsem ale vůbec neměla ráda. Vydělala jsem sice spousty peněz, ale neměla jsem čas je utratit, protože jsem ve volnu jen spala! Skončila jsem a za ušetřené peníze založila první kliniku a za další tři roky dva další salony, ve kterých jsem pracovala se značkou Dermalogica. 

Co se změnilo? 

Začala jsem se zajímat o pocity klientek, vlastně jsem byla i psycholožka. Jednoho dne ke mně přišla klientka, která měla pleť ve strašně špatné kondici, a řekla mi, že se nemá moc ráda a nechce se na sebe ani podívat do zrcadla. Vytvořila jsem speciálně pro ni produkt založený na mých znalostech z knihy, kterou jsem si v patnácti pořídila. Tím všechno začalo.

„Mé produkty jsou vytvořeny tak, aby fungovaly na pleti, která stárne. Protože, ruku na srdce, všichni stárneme.“

A pomohlo jí to?

Milovala to! Zlepšila se jí nejen pleť, ale hlavně nálada a postoj k životu. 

Slyšela jsem, že nazýváte své produkty „inteligentním systémem“. Co tím myslíte?

Mé produkty jsou vytvořeny tak, aby fungovaly na pleti, která stárne – protože, ruku na srdce, všichni stárneme. Mám pouze jeden krém, co dodá pleti veškeré potřebné živiny. Pleti, která je suchá, mastná, trpí pigmentací či akné. Inteligentní znamená, že pracuje ve všech sférách a dokáže se přizpůsobit každé pleti.

cjlkdsjfldsjgsk
Přírodní čisticí olej, 100 ml, 1380 Kč. Prodává myskino.cz

________________________________________________________________________________

Po výslechu

Po rozhovoru jsem dostala možnost vyzkoušet si, jak vypadá hodinu a půl dlouhé ošetření v podání Antonie Burell. Ano, přesně to, na které se celebrity bookují měsíce dopředu. A byla jsem nadšená! Žádné hloubkové čištění, Antonia používala pouze svůj odličovací olej, který se od té doby stal alfou a omegou mé každodenní rutiny. K masáži používá tzv. systém cupping, malé masážní kalíšky vy­užívající podtlaku. Svaly pořádně zamakají, a díky tomu se zpevňují, vlastně je to takové obličejové fitko. Pořídit si je můžete i domů.