Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Rozhovory

IVA FRÜHLINGOVÁ: Nový život

S bývalou modelkou, zpěvačkou a spisovatelkou Ivou Frühlingovou o rozhodnutí skončit v showbyznysu, uklidňujících jízdách noční Prahou, tajné svatbě a manželovi, o kterém se nesmí mluvit.

Petra Pohlová | 23. 09. 2017

Vy jste asi po sto letech změnila účes. Vždycky jste měla dlouhé tmavé vlasy po pás a teď zrzavé mikádo. Proč?

My jsme jeli na dovolenou do Dominikánské republiky, kde bylo strašné vlhko, tam vám vlasy nikdy neuschnou. Když jsem si tam nalakovala nehty, taky nikdy neuschly. Ta vlhkost je hrozná. Bylo mi pořád vedro, a tak mě napadlo, že ty vlasy prostě ostříhám. Jenže na dovolenou si nůžky neberete, takže jsem je pižlala nůžtičkami na nehty. A protože to bylo nemožný, šla jsem hned po návratu do Toni & Guy, kde mi to krásně upravili. 

Říká se nové vlasy, nový život. Jak je to u vás?

Asi se po dítěti cítím jako nový člověk. Synovi už jsou tři, takže to úplně nejtěžší ze mě tak nějak spadlo. Asi je to trochu oživení. 

O mateřství mluvíte mnohem méně nadšeně, než bývá zvykem.

Nebaví mě přetvářka. Mluvím o věcech bez příkras. Já myslím, že se hlavně musí rozlišit dvě věci, dítě a péče o dítě. Dítě je úžasný, jste zamilovaná, ale přiznejme si otevřeně, že ta péče je těžká.

Jste z Litvínova, takže pomoc v podobě babičky asi byla daleko.

Já na začátku neměla pomoc. Navíc jsem po porodu pracovala, jednou za čtrnáct dní jsem moderovala pořad o aplikacích, do toho jsme rekonstruovali byt. Byla jsem tlustá, hnusná, měla jsem tam toho malého broučka a chtěla si odpočinout, jenomže to nešlo, protože tam pořád někdo vrtal. Neměla jsem klid doma ani venku. Přitom jsem nejdřív myslela, že dítě skoro ani neuvidím, protože naši jsou rozvedený, mám dvakrát babičky a dědečky, můj manžel má taky velkou rodinu. Říkala jsem si, že se synem bude pořád někdo. Cha cha! Moje máma se sice snažila, ale pracuje, navíc je zdaleka. Dnes už mi pomáhá i zbytek rodiny, ale začátek byl těžký. V synových osmi měsících jsem si řekla, že seženeme chůvu, a bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat. Přitom chůva je v Čechách sprosté slovo.

To máte pravdu.

Jde jen o úhel pohledu! Já pár týdnů po porodu potkala bývalou spolužačku a ta mi vyprávěla, že má miminko a jak je to boží, že odpočívá, občas zajde do sauny. Tak jsem na ni jen tak nevěřícně koukala, celá ztrhaná a unavená, a říkám...

...CELÝ ROZHOVOR NAJDETE V ŘÍJNOVÉ MARIANNE!

marianne říjen