Její Bistro & Shop no. 19 patří mezi oblíbená místa v centru Prahy. Kristina nedávno vydala svou kuchařku, jmenuje se 4x7, která vybočuje z řady klasických gastronomických návodných knih. Je to spíš chutné umělecké dílo.

Moje nejoblíbenější jídlo z dětství:
Dědovy jiternice, babiččin meruňkový kompot, maminčiny ovocné knedlíky a tatínkův tatarák...

Co prvního jsem uvařila:
Elixír z okvětních platků růží a pivoněk

Nejlepší kniha o jídle nebo o gastronomii:
Sandtnerová a Vrabec - vášeň pro prohlížení kuchařek mi zůstala z dětství.

Můj nejoblíbenější kousek masa:
Manželovo srdce

Můj neoblíbenější drink:
Japonský zelený čaj 

Jakou nejzajímavější radu jsem dostala o vaření?
To neuspěcháš! Čti: vše chce svůj čas, platí i v kuchyni.

Oblíbená restaurace:
Kdyz vynechám Bistro no.19, tak je to restaurant Kantýna. Interiér, který navrhoval můj muž, skvělá atmosféra i jídlo, krásné uniformy (ode mne), zkrátka celá koncepce mě moc baví...

Nejfantastičtější surovina v kuchyni:
Sůl nad zlato

Chuť, na kterou nezapomenu:
Čerstvý chléb s tmavou kůrkou a dobrým máslem

Moje “hříšné radosti”:
Bílé, červené, růžové a champagne...

Co nejraději dávám do nákupního košíku:
Sezónní ovoce a zeleninu na trhu kdekoliv po světě

Oblíbené kulinářské motto:
Jsem shrnula v manifestu mojí kuchařky 4x7:
Vař!
Kdyz tě to nebaví, nevař!
Co do jídla dáš, takové bude!
Sezónní, místní a nejlépe domácí!

Já a dieta:
Diety nikoho nebaví.

Co jsem se naposledy naučila v gastronomii nového?
Pořád se učím, zapomínám a vzpomínám...

Na co mám zrovna teď chuť:
Na cokoliv! Vlastně ještě uvidím. Nechci si zkazit hlad!

 

Promotion