Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Jak na oční linky?

Uhrančivý pohled Audrey Hepburn či Brigitte Bardot obdivujeme dodnes. Vděčily za něj správně vykresleným linkám. Osvojte si je i vy, je to lehčí, než si myslíte.

Redakce Marianne | 12. 01. 2013

Hlavně bez obav!

Mnoho žen se linkám vyhýbá, protože si s nimi nevědí rady a připadají jim příliš pracné. Jsou to ale zbytečné obavy. Když budete postupovat správně, zvládnete je raz dva. Pokud jste začátečnice, zkuste linky ve formě fixu se špičatým hrotem, ty se snáze ovládají.

Co je nejdůležitější? Mít pevnou ruku, proto si při aplikaci položte loket na stůl nebo ruku zapřete o tělo a při malování pohybujte pouze zápěstím. Linka oko opticky prodlouží a vykouzlí dojem výrazných, dlouhých řas. Trocha námahy za to stojí, co říkáte?

unstoppable-eyeliner_model-shot_145244

Hrajte podle pravidel

Základní pravidla jsou snadná, linka by měla být u vnitřního koutku tenká a směrem k vnějšímu koutku by se měla rozšiřovat. Když linka končí do špičky směrem nahoru, vypadá to dokonale. Na denní nošení se hodí linky tenké, vedené z vnější třetiny oka, na večírek si můžete dovolit i více.

A nezapomeňte, že nejlépe vyniknou s dokonale sjednocenou pletí, takže nepodceňte kvalitní ‚neviditelný‘ make-up!

Pamatujte také na to, že na den postačí krátké linky vedené pouze od vnější třetiny oka směrem nahoru. Na večer jsou pak ideální linky silné. Jsou neskutečně sexy a očím dodají kočičí vzhled.

Marcelle-Lux-Metallic-Liquid-Eyeliner

Extra tip

Výborně se pracuje i s gelovými linkami, které se z kelímku nanášejí pomocí štětečku. Co se týče barvy, černá sluší všem, pro přirozený efekt ale můžete zvolit i hnědý odstín. Jestliže ráda experimentujete, můžete vyzkoušet i barevné nebo metalické linky.

Podívejte se do galerie, kde naleznete skvělá líčidla, kterými si vykouzlíte linky jedna báseň!

Jak na oční linky?