Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Jak najít ideálního muže? A existuje vůbec?

Info ikona
Ideální muž

Je pravdou, že čím více budete hledat, tím spíš budete mít pocit, že ideální muž zkrátka neexistuje. Jakmile dáte věcem volný průběh, najednou se objeví. Jsou ale body, na které byste si měli dát pozor.

Klára Kotábová | 16. 10. 2020

Jakmile podlehnete tomu, že máte jasná pravidla, která musí váš životní partner splňovat, jste na nejlepší cestě nikdy ho nenajít. Jde totiž o to, že malování si vzdušných zámků nikdy nevede k tomu, že by se jim váš reálný život byť jen přiblížil. Budete vybírat, až nakonec přeberete. Protože nejste jen ochotna slevit ze svých nároků. Chytré ženy vědí, že muž se dá formovat, ale také to, že věci dnes neakceptovatelné vám za pár let mohou připadat roztomilé. Na druhou stranu nemá cenu přehlížet to, co by vás mohlo v budoucnu pekelně mrzet. Detaily, které vám připadají možná roztomilé, ale není to tak úplně pravda.

Jak vysvětluje koučka Dagmar Morozová: „Moje maminka vždycky říkala, že ideální chlap neexistuje a musím hledat nejmenší zlo. Ideálem prý je, si najít sirotu námořníka, který je pořád pryč a nemá příbuzné. No, neposlouchala jsem. Možná cynické, bez iluzí, ale přece jenom byla maminka manželkou námořníka. Táta byl sice námořník s láskou k moři, ale pocházel z Liberce, takže jachta stála většinu času u nás na dvoře i s tátou. Budu tedy vycházet z názoru, že ideál neexistuje. Pro čerstvě zamilované, je to věta zcela ubohá a nepravdivá, ale všeho do času. Pro ostatní pár rad. Tady jsou:

1. Při volbě partnera vycházejte z toho, že všechny špatné charakterové vlastnosti se časem umocňují.

2. Zapojte intuici a pro jistotu ji nikdy nevypínejte! Bude se vám hodit, až budete svými radary hodnotit možnou kořist. Znáte to. Podíváte se mu do očí a okamžitě poznáte, co máte před sebou za materiál. Později to už není ono. Vaše intuice je zakalena rozumem, přáním a chtíčem. Ten prvotní impulz, který vámi projede, je většinou správný. Poznám nevěrníka v pár sekundách. Tak ty prosím nebrat! Víte, že hledáme nejmenší zlo.

3. Za nejhorší charakterové vlastnosti pokládám malichernost,“jájínkovství“, skrblictví a žárlivost. Inklinaci k nevěře dávám až na chvost, ale také vadí. Koho furt baví někoho hlídat jako pes? A stejně se vám spustí. Když mu nevěra koluje v žilách, stejně nemáte dostatečné páky, jak sebe před tímto ponižujícím peklem uchránit. Nemůže si totiž pomoct.

Mohlo by se vám líbit

Jaké vlastnosti má ideální muž?

marianne.cz

4. Pokud trváte na tom, aby byl váš partner vtipný, uvědomte si, že přijde doba (a nebude tak dlouhá), že cokoli, co řekne nebo udělá, už tak vtipné nebude. Buď jste vtip slyšely stokrát nebo původní roztomilosti byly roztomilé pouze na začátku vztahu. „Lásko, včera jsem přišel domů trochu ovíněn a tak jsem raději zůstal spát dole.“ A jak to čtete po roce? „Lásko, přišel jsem ve tři ráno domů úplně namol a nebyl jsem schopnej ani zavřít za sebou dveře, takže jsem polonahý usnul na rohožce a ráno mi bylo na studené zemi chladno“. Takže kromě toho, že vás mohl kde, kdo vykrást, tak vám ještě partner vystřihl ostudu u sousedů, kteří o něj po ránu zakopli, když šli do práce. Božíčku, no není to roztomilé?

5. Váš partner by měl pocházet z relativně normálních rodinných poměrů. Jakékoli bizarnosti a zvyky rodiny, ze které pochází, byly do něj vsáknuty. Pokud u nich doma nechávali rozkopnuté dveře od záchodu a povídali si z něj o počasí, očekávejte, že ani váš partner se nebude žinýrovat. A nikdo nechce vidět svoji lásku na toaletě. Byť je doba otevřená čemukoliv, dveře do absolutního soukromí by měly zůstat vždy zavřené.

6. Pokud má váš milý matku, která se dobrovolně pasovala do role životní samaritánky v péči o svého dospělého synka, protože ho již nemůže kojit, neb by ji zavřeli, tak utíkejte, co vám nohy stačí. Nosí mu jídlo do postele, pak mu ji ustele a při jeho odchodu ho 3x poplive pro štěstí, aby ho nedej bože nepřejelo vozidlo, je to za hranou vkusu. Pokud jste odhodlané, připravte se na tvrdý boj plný intrik, pláče a jiných ženských taktik, které ovládají jen ohrožené ženy. Nikdy, opakuji nikdy, jí nebudete dost dobré pro jejího chlapečka

7. Pozor na hypochondry! Oni se milují. Oni se řeší. Oni nefungují, když je něco bolí. Všichni se tomu musejí podřídit a pravděpodobně razí teorii, čím víc se o svých „ouvej bolístkách“ podílí s vámi, tím je bolest menší. Nevím, jakou máte zkušenost, ale většina žen si minimálně v těchto situacích představují rychlý úderný konec bolestivého života svého partnera vlastní rukou. Škála skonu bývá velmi pestrá.

Citát, který by se vám při hledání životního partnera mohl hodit: „Kde by byla moc žen, kdyby muži nebyli ješitní?“ - Maria von Ebner-Eschenbach.

Vše je totiž jen ve vašich rukou. Takže až si vyberete, nechoďte si nikam stěžovat. Byla to totiž vaše svéprávná volba.