Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Jak najít tu nejlepší kosmetiku a proč ji zůstat věrná?

V záplavě kosmetických značek není výběr té pravé kosmetiky vůbec snadný úkol. Při jejím nákupu je důležité brát zřetel nejen na to, jaký máte typ pleti, ale také na to, co od své kosmetiky očekáváte. Jakmile jednou objevíte produkty, které vám vyhovují, rozhodně se vyplatí u nich zůstat. Víte, z jakého důvodu?

Promotion | 27. 08. 2019

Lahvička je více než jen obal

První, co nás při nákupu kosmetiky zaujme, je samozřejmě její obal. Většina dámské kosmetiky je zahalená do úhledných líbivých lahviček v jemných barvách. To, čeho bychom si měli na obalu kosmetiky všímat ovšem není pro oko lákavá přední strana, ale naopak to, co je na její zadní straně. Stejně, jako to děláme při nákupu potravin, bychom i při výběru kosmetiky měli nakouknout na její složení. Pokud výrobce uvádí na lahvičce její plné složení, je to známka důvěryhodnosti. Ačkoliv by měl být výčet všech složek naprostou samozřejmostí, stává se i v dnešní době, že narazíte na značku, jejíž výrobce své zákazníky informuje o jednotlivých ingrediencích jen okrajově, a u které se ani při důkladném ohledání nedopátráte kompletního složení. Od takové značky je dobré se držet co nejdále. 

Na co si dát ve složení pozor?

Pokud jste konečně narazila na kosmetickou značku, která se nesnaží před zákaznicemi nic zatajit a uvádí plné složení svých výrobků, máte napůl vyhráno. Nyní tedy můžete svou pozornost zaměřit na samotné složení kosmetiky. Při výběru kosmetiky a tělových produktů vsaďte na selský rozum a přirozenost. Klíčem ke zdravé, čisté a krásné pokožce jsou přírodní ingredience. Hledejte u své kosmetiky zejména takové složení, které pochází z našeho prostředí a je přirozené pro naše podnebí. Produkty obsahující extrakty či oleje z exotických rostlin se mohou na první pohled jevit jako luxus, který bychom rádi svému tělu dopřáli, avšak v některých případech může taková kosmetika zapříčinit vysušování a podráždění pokožky nebo vyvolat nepříjemné projevy, jako je ekzém či vyrážka. Důvodem je to, že naše tělo není na exotické složky příliš zvyklé a málo s nimi přijde do kontaktu. Pokud ovšem toužíte poznat některé z exotických surovin, vsaďte raději na české značky, které zpravidla mají skvěle zmapované, jaké přírodní ingredience jsou českými ženami dobře snášeny. 

Poznejte krásu dokonalé kosmetiky

Abychom své pokožce dopřáli luxusní péči, není třeba hledat ingredience v dalekých zemích nebo divokých pralesích. V naší krásné malé zemi roste mnoho rostlin s blahodárnými účinky pro tělo i pokožku. A právě s nimi pracuje řada českých značek, mezi které se řadí také přírodní značka Onclé. Na základě poznatků a také skutečnosti, co ženy od své kosmetiky očekávají, navrhla jedinečnou řadu, která do posledního detailu splní představy o ideální kosmetice. Její produkty totiž fungují přesně tak, jak mají - poskytují pleti potřebnou hydrataci, usnadňují regeneraci pokožky a dopřávají ji bohatou výživu. Díky tomu dochází ke zlepšení kvality pokožky, potlačení tvorby vrásek, strií i celulitidy. 

pr

Luxusní tělový balzám Onclé s kmenovými buňkami AKOSKY APIUM, jež jsou získané z celeru, je ztělesněním luxusní a v každém smyslu dokonalé péče. Pečlivě vybrané složení je navrženo s cílem dosáhnout jemné, zdravé a mladistvé pokožky bez viditelných vad. Krásně poslouží nejen pleti, ale i pokožce celého těla.

Proč zůstat věrná jedné značce?

Pleť je velmi citlivá část těla a vybírat kosmetiku stylem pokus-omyl se ve většině případů nemusí vyplatit. Častými změnami kosmetických produktů pokožka trpí, a to se neblaze může projevit na její kvalitě. Na změny ve složení kosmetiky, kterou používáte, může pokožka reagovat podrážděním, zarudnutím či dokonce ekzémy nebo zhoršením akné. Pokud tedy jednou objevíte značku kosmetiky, kterou dobře snášíte, a přináší vám to, co o ní očekáváte, zůstaňte jí věrná. I naše pokožka si beze slov dokáže říct, co jí skutečně sedí a je jen na nás, zda její souhlas s výběrem kosmetiky poslechneme. Pokud ano, odvděčí se nám tím, že nám poskytne to, co si tolik přejeme - krásnou, zdravou a zářivou pokožku bez nedokonalostí. 

pr

Sametově hebké a přírodní olejové sérum s kmenovými buňkami od značky Onclé je dokonale promyšleným produktem, který byl navržen i pro ženy s velmi citlivou pokožkou. Obsahuje cenné oleje, rostlinné kmenové buňky i spoustu vitamínů, které podporují půvab každé pokožky. U spousty žen je nenahraditelným pomocníkem, který výrazně zlepšuje kvalitu pleti i celé pokožky.