Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Krása

Jak nosit žabky a vypadat stylově?

Dámské žabky jsou mnoha módními kritiky zatracovanou obuví. I lidé se dnes často přiklánějí k názoru, že žabky patří pouze na pláž nebo k bazénu. V posledních letech se ale tento trend dostává i do ulic. Jak je nejlépe zařadit do svého šatníku?

Promotion | 24. 02. 2020

V létě, kdy teploty překračují hranici 30 stupňů Celsia, je nejpříjemněji, když na sobě máte co nejméně oblečení. Pro obuv platí to samé – komu by se chtělo potit v teniskách. Dámské žabky, jak si je mnozí představují, ale nejsou úplně vhodným kouskem do kanceláře. Jak nosit žabky a být stylová?

pr

Overalem k pohodlí

Lehký letní overal je skvělou příležitostí, ke které si obout žabky. Těm obyčejným pěnovým se ale vyhněte. Sáhněte po trendy žabkách s vyšší korkovou podrážkou nebo se zajímavě řešeným páskem například ze saténové mašle. Nebojte se barev a vzorů. Jednoduchému overalu dopřejte i výraznější barvy, jako je oranžová nebo zelená. Skvěle poslouží i zvířecí vzory.

Šaty pro horké dny

U šatů je to téměř stejné jako u overalu. Jiné žabky ale vyberte k dlouhým rozevlátým šatům po zem a jiné zase k těm krátkým nebo upnutým. K dlouhým šatům si klidně dopřejte žabky s vyšší podrážkou. K těm krátkým raději volte podpatek nižší. Velmi hezky budou vypadat například krátké šaty se žabkami s výraznou aplikací.

pr

Nesmrtelná černá

I když se říká, že černá je v létě spíše zabiják, tak se v ní mnozí cítí nejlépe. V takovém případě si k all black outfitu vyberte černé žabky se širokými řemínky. Doporučujeme držet se v tomto případě jednoduchosti a kvality. Černá volá po minimalismu, proto se příliš nápadným aplikacím na žabkách raději vyhněte.

V žabkách i na jednání

Lodičky jsou zabijákem nejen v létě. A navíc, když se v nich máte přesouvat v parný den z jednání na jednání. Tím se stávají ještě méně pohodlné než normálně. Decentní dámské páskové žabky tento problém ale hravě vyřeší. Navíc poslouží po celou sezónu, a tak se do nich vyplatí investovat i pár stovek navíc. Zároveň se nemusíte bát, že byste v žabkách v kanceláři nebo na poradě působili nevhodně.

Boho styl a šortky

Bohémský styl je ještě pořád velmi oblíbený. Pokud se chystáte na celý den do města, je to ideální volba. Stačí si vzít šortky a lehkou halenku nebo tričko. Takový outfit doplněný žabkami s bambulkami nebo kamínky se bude v ulicích města vyjímat. A vy budete v pohodlí. Myslete ale na to, že boho styl je i o barvách. Proto do outfitu dodejte trochu barev, ať už na žabkách nebo na doplňcích.