Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Jak přežít MS v hokeji: Manuál pro všechny nefanoušky

Vlaječky, nekonečné sezení před televizní obrazovkou a rozumbradské poznámky. To všechno značí jediné – mistrovství světa v hokeji se po roce vrátilo do vašeho života a opět vám omráčilo partnera.

Je naprosto v pořádku, pokud nepatříte mezi zarputilé fanoušky, kteří by položili život jenom proto, aby se mohli vyfotit s Jardou Jágrem. A stejně tak je v pořádku, že vás šílenství okolo mistrovství světa v hokeji nechává naprosto chladnými. Pokud tedy patříte mezi hrstku lidí, kteří nevědí, co je to ofsajd a netuší, kolik jsme prohráli v pondělním zápase s Rusy, pak nezoufejte. Připravili jsme pro vás jednoduchý manuál, díky kterému zvládnete sdílet jednu domácnost s velkým hokejovým fanouškem, aniž by se nad vaším vztahem stahovala mračna.

Jak si udržet vztah i během mistrovství světa v hokeji?

Zakázaná slovíčka

Pokud je něco, co hokejového fandu ihned dostane do varu, pak jsou to otázky, na které „zná odpověď přece každý.“ Chápeme, že nevíte, co je to ofsajd nebo zakázané uvolnění, ale raději použijte google, který vám otázku zodpoví bez protáčení očí. Dotazy na hokejovou terminologii bychom přirovnali k otázkám na barvy. Vám také nejde na rozum, jak je to možné, že si váš partner plete lila barvu s lososovou. Stejně tak on nechápe, že nevíte, co je to bully.

S úsměvem k vítězství

Některé zápasy se nepovedou tak, jak by si srdce fanouška přálo. V takový moment může na fandu dolehnout trudomyslnost, která se ihned promítne do vašeho vztahu. Nechte fanouška vypovídat z trápení, dejte mu prostor pro to, aby i bez elektronické tužky popsal krizovou situaci na ledě, která hokejisty stála tři body. Jednoduše řečeno – nesnažte se hokejový problém vyřešit, ale zahrajte si na psychologa, který pozorně naslouchá tomu, co hokejové dušičce ublížilo. Uvidíte, že tento přístup přinese větší ovoce, než kdybyste svému partnerovi řekla, že vás hokej nezajímá.

Hokej

Moc hráčů před televizí

Co je horšího než jeden fanoušek před televizí? Horda fanoušků před obrazovkou! Pánové se naprosto vyžívají v kolektivním komentování hokeje, kolektivním konzumování piva a kolektivním řvaním na hokejisty. Pokud máte pocit, že vám z kolektivismu jde hlava kolem, pak je nejvyšší čas, vyklidit hrací pole. Zajděte si do přírody, na nákupy nebo za kamarádkou, a především se vyhýbejte místům, kde by mohlo hrozit, že si vás hokej najde.

Trpělivost zlato přináší

A nejdůležitější rada na závěr? Všechno jednou končí, a tak si už nyní můžete v diáři vyznačit neděli 26. května, tedy den, kdy hokejové šílenství pomine. Buďte trpělivá, shovívavá, a především naslouchavá. Myslete na to, že celý kolotoč začne až za rok. Co si takhle od pátku 8. 5. 2020 do neděle 24. 5. 2020 zarezervovat dovolenou u moře pro jednu osobu?

Patříte mezi hokejové fanoušky? A jak u vás doma probíhá sledování hokeje?

ČTĚTE TAKÉ: Jak se udržet ve formě, i když sport z duše nenávidíte?

Související články

Životní styl

<span>Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?</span>

Temná strana optimismu: Proč se vždy nevyplácí myslet pozitivně?

Životní styl

<span>Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?</span>

Přátelstvím ku zdraví aneb Proč je dobré mít v práci nejlepší kamarádku?

Životní styl

<span>Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život</span>

Omlouváte se až přespříliš? Naučte se, jak to změnit, jinak se budete trápit celý život

Životní styl

<span>Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?</span>

Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?