Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Jak si modrá krev vloni užívala Velikonoce?

Info ikona

Kdo vyrazil do Disneylandu? A kdo si naopak užíval Velikonoce na Bahamách?

Tento způsob Velikonoc zdá se mi poněkud nešťastým…Kdyby aristokraté znali film Rozmarné léto, pak by pravděpodobně vyřkli podobnou větu. Zatímco vloni si královské rodiny užívaly Velikonoce na pláži, v Disneylandu nebo třeba v katedrále v samotném srdci Palma de Mallorca, letos zažijí o poznání střídmější Velikonoce. Na druhou stranu si v úzkém kruhu rodinném mohou vychutnat všechny zvyky a tradice, které k Velikonocům patří a s láskou zavzpomínat na Velikonoce v roce 2019. Podívejte se, jaké vzpomínky se jim budou promítat v hlavě. 

Disneyland

Je jedno, jestli vám v žilách koluje modrá krev, nebo si na princeznu jenom hrajete. Disneyland totiž dokáže učarovat každého. Důkazem jsou i urození potomci monackého knížete Alberta a jeho ženy Charlene. Knížecí rodinka si vloni vyrazila do tohoto pohádkového světa v Paříži, a následně se na sociálních sítích pochlubila fotkou s ikonickým zámkem. „První objev Disneylandu knížecími dětmi Jacquesem a Gabriellou a okamžiky radosti, jako u mnoha jiných jejich věku,“ znělo v oficiálním komentáři.

Monako
Zdroj: Facebook Palais Princier de Monaco

Bahamy

O tom, že si řecká královská rodina užívá každou vteřinu svého života, nemůže být pochyb. Například vloni společně vyrazili na velikonoční výlet na Bahamy. Korunní princezna řecká Marie-Chantal sdílela fotografii své dcery Olympie, která stojí před dlouhým stolem pro čtyřiadvacet hostů. Řecký korunní princ Pavel si zase užíval přítomnost svého tehdy osmnáctiletého syna Achilease.

Řecko
Zdroj: Instagram

Palma de Mallorca

Španělská královská rodina už tradičně slaví Velikonoce na ostrově Mallorca. Tam mají na programu nejen procházky místními uličkami, ale především návštěvu nedělní bohoslužby v Katedrále Panny Marie. Vloni se ke královskému páru a urozeným dcerám připojila i maminka krále Filipa – Sofie. Před katedrálou čekali na královskou rodinu příznivci, kteří je hojně zdravili. Mnohé ženy také okukovaly outfit královny Letizie. Ta je známá pro svůj vytříbený módní vkus a častý nákup v konfekci. Na loňskou bohoslužbu tedy dorazila v modrých šatech od Massimo Dutti, ve kterých vypadala báječně.

Španělsko
Zdroj: GettyImages

 Miami a švédský ostrov

Velikonoce v Miami? To není sen, ale realita, kterou zažila švédská princezna Madeleine se svými třemi potomky - princeznou Leonore, princem Nicolasem a princeznou Adrienne. Pyšná maminka sdílela na Instagramu snímek z pláže, ke kterému připsala, že tráví čas po boku svých „velikonočních zajíčků“. Oproti tomu švédská princezna Victorie vzala svou rodinu na, o poznání chladnější, ostrov Öland, který se nachází v Baltském moři.

Švédsko
Zdroj: Instagram

Windsor

Britská královská rodina tradičně slaví Velikonoce na zámku Windsor a vloni tomu nebylo jinak. Širší rodina si také nenechala ujít nedělní bohoslužbu v kapli sv. Jiří, po které následoval rodinný oběd na zámku.

Velká Británie
Zdroj: GettyImages

A jak trávíte letošní Velikonoce vy?

ČTĚTE TAKÉ: Šedivé úterý, Škaredá středa či Zelený čtvrtek. Znáte zvyky, které se pojí s těmito dny?

Pokud to není nezbytně nutné, nevycházejte v současné době ze svých domovů - a to ani pro nové číslo Marianne. Časopis Marianne si totiž můžete, bez nutnosti platit poštovné, objednat až domů. Více informací se dozvíte zde.