Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zdraví

Jak si připravit chutný letní salát?

V horkých letních dnech máme chuť převážně na lehká jídla, která nás osvěží. Co přidat do salátu, aby vás příjemně zasytil a neměli jste po něm brzy hlad?

Promotion | 31. 07. 2020

Kromě letní zeleniny, typické pro naše pásmo, lze v salátu kouzlit i se surovinami, které na své zahrádce nevypěstujete, ale v obchodech jsou již běžně k dostání. Nechte se inspirovat zahraniční kuchyní a zkuste řadu Fresh Bistro v nabídce prodejen Albert.

Například hummus. Jedná se o studený pokrm kašovité konzistence z rozmačkané uvařené cizrny smíchané s tahini (sezamovou pastou), olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a česnekem. Může mít mnoho příchutí dle použitých dalších ingrediencí. Jde o pokrm oblíbený zejména v oblasti Blízkého východu. Cizrna, ze které se hummus tvoří, je bohatým zdrojem zdravých proteinů. Další chutnou luštěninou plnou bílkovin jsou třeba fazolky edamame.

Obě tyto ingredience naleznete v salátech z Alberta v kombinaci s kuřetem a rajčatovým pestem, s paprikovou omáčkou a černou quinoou nebo s falafelem.

Důležité je používat potraviny, které se vyznačují nízkým obsahem cukrů. Patří mezi ně typické středomořské suroviny jako na příklad superpotravina quinoa, která je ceněna právě díky svému nízkému glykemickému indexu a vysokému obsahu vlákniny. Kuskus znají všichni. Ale už jste slyšeli o celozrnné černé rýži? Pěstuje se v Itálii v regionu Piemont. A obilovinu starověkého Říma špaldu jste již zkusili? Chutná lahodně po oříškách. Nebojte se používat bylinky nebo ořechy. Jakékoliv pesto z nich skvěle dochutí každý salát.

Pokud nemáte čas si salát připravit sami, je mnoho jiných možností, jak tuto cestu ke zdravému tělu nevzdat. Vyberte si z pestré nabídky Albert a ochutnejte některý z Proteinových nebo Středozemních salátů.

Albert