Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Jaká vůně probudí libido?

Dlouhé zimní večery nemusejí být vůbec nudné! Pusťte si romantickou hudbu, vytáhněte kosmetiku s aromatickými účinky a přimějte partnera k akci! Máme pro vás šest voňavých hitů každé ložnice.

Redakce Marianne | 14. 12. 2012

Divoká růže

01_Depositphotos_3181280_xsNe nadarmo se jí říká divoká! Může se totiž pochlubit vysoce smyslnou vůní, která však ani po čase není vtíravá a nepříjemná, jak je tomu u jiných aroma složek. Navíc má pozitivní účinek na lidskou psychiku a vede k vnitřní harmonii. Zkuste si večer napustit vanu plnou pěny s výtažkem z divoké růže. Romantickou chvilku zajistí i sušené okvětní lístky, které můžete do lázně přidat.

Vanilka

02_Depositphotos_1552512_xs
Myslíte si, že je dobrá tak maximálně do koláčů a do zmrzliny? Omyl! Jedná se o velmi silné afrodiziakum, které parfuméři z celého světa doslova milují. Setkat se s ní můžete například v nové vůni od Madonny Truth or Dare, v oblíbeném parfému Brit od Burberry a mnoha dalších. Kapka vanilkového oleje na holém těle dokáže úplné zázraky. Přesvědčte se o tom třeba už dnes večer…

Skořice

03_Depositphotos_14340669_xs
Štiplavé a velmi aromatické koření v zimě podvědomě vyhledáváme. Obsahuje totiž látky, které nás dokážou zahřát. A od zahřátí už není daleko k erotickému rozpálení. Skořice představuje jednu z opravdu silných vůní, která se v nose drží hodně dlouho. Jedním z jejích účinků je i to, že podporuje vnímavost a soustředění a zároveň působí proti podráždění. Stačí se jen osvobodit od toho, že vám v první řadě bude evokovat babiččin štrúdl, a kýžený efekt je zaručený!

Káva

05_Depositphotos_16808459_xs

Oblíbený nápoj stimuluje právě tu část mozku, která působí na sexuální vzrušení. Její vůně nás proto vždy nabudí a navodí příjemné pocity. Pokud si užíváte pití kávy, tak pozor na to, že stejně jako způsobuje rychlý nárůst aktivity, po chvíli nastává i její strmý pád. Kávová zrníčka se však začala přidávat i do kosmetických a cukrářských výrobků, takže máte stále spoustu možností, jak si její libé aroma dosytosti užívat i bez kofeinu.

Levandule06_Depositphotos_15753597_xs


Na jednu stranu umí odehnat moly z našeho šatníku a léčit nespavost, na straně druhé u mužů dokáže její vůně zvýšit průtok krve až o 40 %, a lépe tak prokrvit pohlavní orgány. Ve vaší aroma výbavě by tak určitě neměla chybět!

Jasmín

04_Depositphotos_8575690_xs

Jedná se o velmi podceňovanou rostlinu. Přitom jasmínový čaj dokáže v mžiku zregenerovat unavené tělo i mysl. Navíc krásně voní a jako jedna z přísad přírodní kosmetiky je vhodný i pro citlivou pleť, kterou zklidňuje. Vyzkoušejte například jasmínový olej, který pokožku příjemně zvláční. Chcete-li partnera překvapit, aplikujte olej do vlasů. Zabijete tím dvě mouchy jednou ranou – vyřešíte suché konečky a vůně se bude ve vlasech déle držet než na těle.

Chcete i vy partnerovi krásně vonět? Není nic jednoduššího než v naší dnešní soutěži hrát o kosmetiku s výtažkem divokých růží a perel Spa Exclusive od Manufaktury. Stačí zodpovědět jednoduchou otázku.