Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Jaké jsou klíčové parametry pro výběr ledničky v roce 2020?

Současný rok pomalu ale jistě končí, začátek nového se blíží. Odchází vám spolu s rokem 2019 i vaše chladnička? Vyberte si novou a ještě lepší. Jaké jsou TOP parametry pro výběr ledničky v roce 2020?

Promotion | 23. 12. 2019

Stará lednička dosluhuje, sotva zvládá ten nápor vánočních dobrot. Vy tajně doufáte, že vám vydrží aspoň přes svátky. Psát o ni Ježíškovi je už pozdě a kupovat ji teď se vám taky nechce? Stejně vás to nemine. Máte ale aspoň trochu času pořádně si rozmyslet, jakou ledničku vlastně chcete.

TOP parametry pro výběr ledničky

Co si prostudovat, jaké funkce chtít, jak vybrat velikost?

Energetická třída

Dělí spotřebiče do skupin podle energetické náročnosti provozu. Co se ledniček týče, nejlepší jsou ledničky s energetickou třídou A+++ s roční spotřebou cca 160 kWh. Lednička třídy A spotřebuje ročně 305 kWh. A to už je rozdíl, co?

Za energeticky úspornější ledničku se vyplatí připlatit. Vyšší pořizovací cena se vám mnohonásobně vrátí právě v úspoře za energie.

Objem

Jak velkou lednici potřebujete? Kolik členů má vaše domácnost? Pro dvoučlennou domácnost klidně postačí malá lednička o výšce cca 140-170 cm a užitným objemem 170 litrů pro lednici a 70 litrů pro mrazák. Pro větší rodinu se hodí vyšší lednice s objeme 225 litrů v chladničce a 90 a víc litrů v mrazáku.

Víte, jak se vhodný objem vypočítá? Na každého člena domácnosti počítejte s 50-70 litry chladničky a 25 litry v mrazáku.

Volně stojící nebo vestavná?

Jak máte zařízenou kuchyň? Volně stojící ledničky v domácnostech zatím převládají, ale pokud máte ostatní spotřebiče vestavné, zvažte i vestavnou lednici. Počítejte ale s tím, že je o něco dražší. Na druhou stranu krásně zapadne do stylu vaší kuchyně. A návštěva ji možná ani nenajde.

lednice

Amerika nebo klasika?

Postačí vám běžná lednička, nebo jste o něco náročnější a raději byste kombinovanou chladničku s mrazákem? Jste ještě náročnější a doma máte dostatek místa? Určitě se zamilujete do tzv. americké ledničky. Pro ně je typický ohromný prostor a nadstandardní výbava jako výrobník ledu či nápojový automat.

Funkce, které potěší

Co dalšího u ledničky oceníte?

- NO FROST systém, který brání vzniku námrazy.

- Nulovou zónu, která má ideální podmínky pro uchování ovoce, zeleniny i sýrů. Teplota se tam drží těsně nad nulou a můžete si nastavit i požadovanou vlhkost.

- MultiFlow 360° C systém udržuje v celé ledničce stálou teplotu pomocí ventilačních otvorů.

- SuperFreeze neboli rychlé namražení

- Holiday (prázdninový režim) pro bezproblémový chod během vaší dovolené.