Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Jídlo

Jako samet! Ochutnejte Red Velvet Cake

Může být tmavě či jasně červený nebo červenohnědý. Ať už zvolíte jakoukoliv intenzitu barvy, vždy se vám bude rozplývat na jazyku.

Dominika Bártová | 17. 09. 2018

Originální receptura dortu Red Velvet, v překladu rudý samet, údajně pochází z newyorského hotelu Waldorf Astoria, kde ho svým návštěvníkům servírovali už ve 20. letech minulého století. 

My jsme pro vás přichystali lehce pozměněnou, nicméně stejně dobrou, verzi tohoto sametového dortu podle šéfcukrářky Dominiky Tesařové z kavárenského řetězce Lagarto. 

velvet

Přísady (14 porcí):

450 ml slunečnicového oleje

1 ks jedlé sody

270 g vaječného bílku

90 g vaječného žloutku

490 g hladké mouky

540 g cukr krupice

300 ml podmáslí

110 g rozpuštěného másla

10 g holandského kakaa

30 g červené gelové barvy

Krém:

110 g cukr moučka

200 g mascarpone

800 g čerstvého přírodního sýru

Postup přípravy receptu: 

V jedné míse smícháme cukr, mouku, jedlou sodu a holandské kakao. Do druhé mísy si připravíme olej, vajíčka, máslo, podmáslí a gelovou červenou barvu. Postupně přidáváme sypkou směs do tekuté. Připravené těsto vlijeme do dvou dortových forem o průměru 26 cm. Pečeme v předehřáté troubě 50 min na 175 stupňů.

Upečené korpusy spojíme částí vytvořeného krému a ostatní krém použijeme na potření celého dortu.

 

ČTĚTE TAKÉ: Matcha lívance! Zdravé mlsání nejen pro vegany