Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Jaký poklad má ve šperkovnici Madeleine Albrightová?

Je ze 14karátového bílého zlata, osazený 226 malými diamanty, 28 rubíny a 9 safíry.

Karolína Peřinová | 31. 03. 2019

Madeleine Albrightová, bývalá ministryně zahraničních věcí USA a česká rodačka je známá nejen jako jedna z nejvlivnějších žen světové politiky, ale také jako velká milovnice broží. Na téma svých oblíbených šperků dokonce vydala knihu nazvanou Tajná řeč broží. 

Při své poslední návštěvě České republiky se na slavnostní shromáždění na Pražském hradě ozdobila diamantovou broží, kterou jí osobně daroval majitel české klenotnické značky ALO diamonds Alojz Ryšavý. 

ALO

Madeleine Albrightová s broží symbolizující českého lva se slovenským dvojitým křížem promluvila ve Španělském sále Pražského hradu k osobnostem, které přijely na konferenci k 20. výročí vstupu Česka, Maďarska a Polska do NATO. Zdobila ji také při rozhovoru, který poskytla České televizi.

Zhotovení brože, která symbolizuje český a slovenský stát prostřednictvím lva se slovenským dvojitým křížem, trvala zhruba jeden měsíc. Brož vážící přes 21 gramů jsem paní Albrightové osobně daroval v roce 2014 v Knihovně Václava Havla v americkém Kongresu u příležitosti 25. výročí od sametové revoluce. Madeleine Albrightové si nesmírně vážím za její neutuchající podporu Česka ve světě. Pro všechny pracovníky v ALO diamonds je opravdu velkou poctou vidět, že ji při významných událostech zdobí brož vyrobená právě v našem uměleckém ateliéru,“ řekl Alojz Ryšavý.

alo